US State Department building

Washingtonul a comentat declarația de azi a lui Putin

252
Departamentul de Stat a reacționat la declarația de azi a președitelui Rusiei, Vladimir Putin, de suspendare participării a Moscovei la tratatul INF.

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Departamentul de Stat al SUA a comentat sâmbătă declarația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, despre suspendarea participării Rusiei la Tratatului Forțelor Nucleare intermediare, drept răspuns la ieșirea SUA din acord.

Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу
© Sputnik / Алексей Никольский

"Statele Unite își rezervă dreptul să-și retragă notificarea de ieșire din tratat până la sfârșitul perioadei de șase luni și am fi gata să examinăm această chestiune în cazul în care Rusia va reveni o respectare verificabilă a tratatului. Însă, în lipsa unor astfel de schimbări în comportamentul Rusiei, decizia noastră de ieșire din tratat rămâne în vigoare, tratatul va fi denunțat", a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul Departamentului de Stat, fiind solicitate să comenteze declarațiile de azi a președintelui Rusiei.

Vineri, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul va lansa din 2 februarie procedura de ieșire din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Ulterior, acesta a menționat că și-ar dori încheierea unui nou acord INF. La rândul său, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că “în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni, atunci INF va fi denunțat”.

252
Tagurile:
Vladimir Putin, Rusia, SUA, INF
Tematic
Putin: Rusia își suspendă participarea la INF
Kremlinul a reacționat la propunerea lui Trump pentru un nou INF
Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume

Загрузка...