Arme Nucleare - Imagine Simbol

Opinia expertului: denunțarea INF va afecta situația din Europa

151
(reînnoit 17:00 01.02.2019)
Denunțarea de către SUA a tratatului INF va înrăutăți relațiile între Washington și Moscova și va influența negativ situația din Europa, consideră expertul Jan Hallenberg.

BUCUREȘTI, 1 feb – Sputnik. Ieșirea SUA din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) va destabiliza relațiile între Washington și Moscova, precum și va influența negativ asupra situației din Europa, a declarat agenției RIA Novosti cercetătorul Institutului Suedez al Relațiilor Internaționale (Swedish Institute of International Affairs), Jan Hallenberg.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri că Washingtonul va demara din 2 februarie procedura de ieșire din Tratatul INF. Secretarul de Stat, Mike Pompeo, a declarat că în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni, va ieși din acord.

“Încetarea tratatului va avea un impact negativ relațiile între SUA și Rusia, destabilizează relațiile cu Europa. Acest lucru (denunțarea tratatului) provoacă un risc de crearea a unor noi focoase nucleare”, a declarat expertul.

“Trebuie să continuăm discuțiile, dacă este necesar – să adăugăm noi puncte, nicidecum să renunțăm la actualul tratat”, a menționat el.

151
Tagurile:
Europa, Rusia, INF, SUA
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (41)
Tematic
Putin: ieșirea SUA din INF, un impuls pentru o cursă a înarmărilor
Ryabkov: SUA au venit la discuțiile despre INF cu niște concluzii prestabilite
Ambasadorii statelor BRICS, la Moscova, la un briefing legat de INF
Lavrov: SUA caută motive pentru a ieși din INF
Moscova: Armele hipersonice ruseşti înlătură pericolul ieșirii SUA din INF
Declarație: SUA ar putea amplasa în România 24 de rachete cu focoase nucleare
Washingtonul anunță retragerea din Tratatul INF cu Moscova

Загрузка...