Kosovo

Tensiuni între SUA și Kosovo: Washingtonul amenință Priștina cu sancțiuni

185
(reînnoit 18:04 31.01.2019)
SUA amenință oficialitățile de la Priștina cu introducerea unor sancțiuni împotriva Kosovo, în cazul în care acestea nu vor renunța la tarifele de 100% la mărfurile din Serbia și nu vor relua dialogul cu Belgradul.

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Ambasadorul Statelor Unite la Priștina, Philip Kosnett, a părăsit demonstrativ întrevederea cu liderii autoproclamatei republici Kosovo, anunță postul de televiziune RTK2 cu referință la propriile surse.

Hashim Thaçi
© Sputnik / Илья Питалев

Motivul unei astfel de acțiuni a fost refuzul premierului kosovar, Ramush Haradinaj,de a renunța la tarifele de 100% pentru mărfurile din Serbia și refuzul de a purta orice dialog cu Belgradul pentru reglementarea situației din regiune, în pofida tuturor insistențelor SUA.

Potrivit sursei citate, discutând aceste subiecte, Kosnett a declarat că “există două variante – anularea tarifelor, așa cum cer SUA, sau introducerea de către americani a sancțiunilor împotriva Kosovo, ceea ce va presupune înrăutățirea relațiilor” dintre Priștina și Washington.

În ultimul timp, autoproclamata republică Kosovo a întreprins un șir de acțiuni provocatoare împotriva Serbiei, în special prin decizia de înființare a unei armate naționale și de introducere a tarifelor de 100% pentru mărfurile din Serbia.

185
Tagurile:
Sancțiuni, Serbia, SUA, Kosovo
Tematic
Lavrov a anunţat despre susţinerea Belgradului în problema Kosovo
Războiul comercial al Kosovo împotriva Serbiei: UE cere "încetarea provocărilor"
Kosovo a votat formarea Armatei Naționale. NATO regretă decizia
Tsipras susține Serbia și condamnă acțiunile autorităților din Kosovo
Kosovo: Suntem gata de faza finală a negocierilor cu Serbia
De ce este imposibil de a rezolva problema Kosovo fără Rusia?
Liderul Kosovo îl invită pe Putin la Priștina

Загрузка...