Armata SUA, în repaos

Retragerea trupelor SUA? Sute de soldați americani sosiţi la bazele americane din Siria

229
(reînnoit 06:56 29.01.2019)
Aproximativ 600 de soldați americani au sosit la bazele militare americane la est de Eufrat, de unde armata americană va coordona retragerea lor din Siria, potrivit agenției turce de știri Anadolu. CNN susţine că acțiunea a avut loc deja săptămâna trecută.

BUCUREŞTI, 29 ian – Sputnik, Doina Crainic. Se relatează că cel puțin 600 de militari americani s-au deplasat la bazele militare din provincia Aleppo, inclusiv din regiunea Sarin. Acestea vor deveni punctele principale unde se va organiza retragerea trupelor americane din Siria, relatează Anadolu.

Totuşi această informaţie vine în contradicţie cu informaţiile transmise de CNN potrivit cărora retragerea a avut loc săptămâna trecută, după ce Washingtonul a trimis mai multe forțe armate în Siria pentru a asigura o retragere sigură a trupelor sale, potrivit Sputnik France

Pe 19 decembrie 2018, Donald Trump a anunțat retragerea armatei americane din Siria, spunând că Statele Unite nu vor mai juca rolul de „jandarm al Orientului Mijlociu”.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a anunțat că Statele Unite au început să își retragă trupele din Siria, subliniind, în același timp, că victoria asupra jihadiștilor Daesh nu înseamnă desfiinţarea coaliţiei antiteroriste conduse de Washington.

229
Tagurile:
Soldați americani, Siria
Tematic
Moscova: SUA nu au întreprins măsuri concrete pentru retragerea trupelor din Siria
Putin: dacă SUA se ţin de planul de retragere din Siria, aceasta poate stabiliza situația
Câți americani susțin retragerea SUA din Siria - Sondaj

Загрузка...