John Bolton

Eroare fatală a lui Bolton pe Twitter Moscova ironizează

278
(reînnoit 14:29 28.01.2019)
Consilierul Casei Albe pentru securitatea națională, John Bolton, a admis o eroare jenantă într-o postare publicată pe Twitter, pe seama căreia a ironizat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, a comentat ironic erorile din postarea pe Twitter a consilierului pentru securitatea națională a președintelui SUA, John Bolton.

​Într-o postare legată de situația din Venezuela, Bolton admite o greșeală în numele autoproclamatului președinte Juan Guaido, numindu-l „Guiado”.

“Nu ar fi niciun motiv să atragem atenție la această eroare, însă “Guiado” din spaniolă se traduce ca “dirijabil””, a glumit Zaharova într-o postare pe Facebook.

La începutul săptămânii trecute în Venezuela au fost declanșate acțiuni de protest ale opoziției. În contextul manifestațiilor, președintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al țării. SUA și alte câteva state l-au recunoscut drept lider al Venezuelei.

Rusia și-a exprimat susținerea pentru președintele legal, Nicolas Maduro, care l-a numit pe autoproclamat șef al statului – “o marionetă a SUA”.

Potrivit ziarului american Wall Street Journal, autoritățile americane au lucrat câteva săptămâni asupra unui plan secret legat de Venezuela. Potrivit surselor publicației, Guaido s-a autoproclamat președinte după de a discutat telefonic cu vicepreședintele american, Mike Pence, care a promis o susținere din partea SUA.

278
Tagurile:
Juan Guaido, Venezuela, Maria Zaharova, John R. Bolton
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
Tematic
Putin susține puterea legitimă din Venezuela
Știrea nopții: Dublu eșec major al SUA - în Venezuela, dar și la Washington!
Venezuela: un examen de capacitate al multipolarității în fața dictatului global
Liderul opoziției, Guaido, solicită alegeri anticipate în Venezuela cât mai curând posibil
Criza din Venezuela: Maduro anunţă „cele mai mari exerciții militare din istorie!” - VIDEO

Загрузка...