Emmanuel Macron

Macron nu vrea răspundă la criticile populiștilor italieni

58
(reînnoit 13:40 28.01.2019)
Macron a declarat că nu va mai răspunde la criticile acide ale liderilor populiști italieni - Luigi Di Maio și Matteo Salvini, pentru că aceasta „nu ar prezenta niciun interes”.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Președintele francez, Emmaenuel Macron, a declarat duminică că nu va răspunde criticilor liderilor populiști din Italia Luigi Di Maio și Matteo Salvini pentru că “nu prezintă niciun interes”, potrivit portalului The Local.

“Nu le voi răspunde. E ceea ce își doresc ei de la mine… toate acestea nu prezintă niciun interes”, a spus liderului francez jurnaliștilor în prima zi din vizita sa oficială în Egipt.
“Poporul Italian este prietenul nostru și merită niște lideri care s-ar potrivi cu istoria lor”, a adăugat el.

După vizita în Egipt, Macron ar urmă să sosească în Cipru pentru a participa marți la summitul al statelor sudice din UE, grup cunoscut ca “Med7”, unde urmează să se întâlnească cu prim-ministrul italian, Giuseppe Conte.

În timp ce Conte a vorbit recent despre prietenia istoric între Franța și italia, ministrul Afacerilor Interne, Matteo Salvini, încearcă să unească forțele de dreapta și eurosceptice, exprimând speranța că poporul francez va scăpa cât mai rapid de “un președinte foarte prost”.

“Inimia mea și toată activitatea mea este alături de poporul francez, de milioanele de bărbați și femei care locuiesc în Franța cu un guvern prost și un președinte foarte prost”, a declarat Salvini într-un video publicat pe Facebook.

Duminica trecut, viceprim-ministrul Italiei, Di Maio, care conduce Mișcarea Cinci Stele, a acuzat Franța de sărăcirea Africii și forțarea migranților să se alăture Europei printr-o colonizare politică. Ministrul Afacerilor Externe al Franței a solicitat ambasadorului Italiei să comenteze aceste declarații.

Analiștii afirmă că această campanie pentru alegerile europarlamentare din mai va fi marcată de o bătălie între liberalii pro-europeni și dreapta eurosceptică.

58
Tagurile:
Franța, Italia, Luigi Di Maio, Matteo Salvini, Emmanuel Macron
Tematic
Vicepremierul italian acuză Franța de "colonizarea" Africii și solicită sancțiuni
Salvini: „Franța are un Președinte foarte prost. Sper că francezii se vor debarasa de el”
Paris: declarațiile lui Salvini ce a chemat la vot contra lui Macron sunt "inacceptabile"
Salvini către francezi: Nu mai votați cu partidul lui Macron!

Загрузка...