British Parliament

Soluție spectaculoasă anti-Brexit. Cum îi afectează pe români

651
(reînnoit 16:00 27.01.2019)
Marine Le Pen propune o soluție inedită pentru Marea Britanie: să redevină membră a Europei Națiunilor, adică a unei Uniuni Europene reformate și centrate pe statul-națiune

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 27 ian - Daniela Porovăț. Marine Le Pen a uimit publicul britanic declarând presei din Regat că regretă faptul că Marea Britanie nu va mai putea susține de dinăuntrul UE efortul de reformare a Europei prin punerea în centrul acesteia a statelor-națiune. ”Britanicii au votat să părăsească UE, nu să părăsească Europa”, dar în viitor ei vor avea posibilitatea să se reîntoarcă într-o alianță a națiunilor europene”, a spus Le Pen, care a arătat că ea ar sprijini o reîntoarcere a Marii Britanii într-o Europă reformată pe principii suveraniste.

Prin aceste declarații, Le Pen arată care a fost cauza Brexitului: concentrarea puterii în mâinile Bruxelles-ului și anularea puterii de decizie de la nivel național. Dar naționaliștii europeni au de gând să schimbe acest lucru punând accent pe statul național și pe o alianță europeană între state suverane care să ia locul actualei Uniuni, aceasta fiind și tema lor de campanie.

Dintr-o dată, propunerea naționaliștilor pentru viitorul Europei  nu mai poate fi acuzată de a fi anti-europeană, ci doar anti-birocrație bruxelleză, adică împotriva dominației transnaționale a globaliștilor care vor desființarea statelor și aglutinarea lor într-un mare imperiu comercial.

În cazul în care naționaliștii vor deveni al doilea grup ca mărime din Parlamentul European în urma alegerilor din mai 2019, lucru posibil dată fiind prăbușirea spectaculoasă a socialiștilor în Europa, ei vor avea puterea să schimbe configurația UE și să lase mai multă decizie statelor naționale. Din acel moment, va conta foarte mult felul în care România își va negocia locul printre celelalte state europene și relațiile directe cu acestea, un scenariu în vederea căruia trebuie însă demarate pregătiri serioase încă de acum.

Cel mai important lucru ar fi ca noul val naționalist să aibă un corespondent și în România care să fie un partener de dialog direct și agreat pentru alianța naționalistă care ar putea să fie determinantă pentru viitorul Europei și, așadar, și al României.

651
Tagurile:
Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (560)
Tematic
Londra: Aplicaţie pentru europenii care vor reşedinţă permanentă după BREXIT
Theresa May nu și-a prezentat noul plan pentru Brexit
UK post-Brexit: Cetățenii din UE vor fi „constrânşi” să solicite statut stabil
Parlamentul European condiționează acordul pentru Brexit

Загрузка...