John Bolton

Bolton speră armata Venezuelei va trece de partea opoziției

215
Consilierul pentru Securitatea Național de la Casa Albă speră că armata Venezuelei va trece de partea autoproclamatului președinte, Juan Guaido, susținut de SUA.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. SUA speră că militarii din Venezuela îl vor susține pe liderul de opoziție, Juan Guaido, pe care Washingtonul și alte câteva state l-au recunoscut drept nou președinte al țării, a declarat joi consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe, John Bolton.

"Sperăm că toate instituțiile legitime ale puterii din Venezuela, în special militarii, vor trece de partea noului comandat suprem. Adunarea Națională s-a exprimat foarte clar că este gata să amnistieze ofițerii armatei", a declarat oficialul la postul de televiziune Fox Business.

Miercuri, la Caracas au fost declanșate acțiuni de protest împotriva actualului președinte al Venezuelei, Nicolas Maduro. În aceeași zi, președintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al statului în perioada activității unui guvern provizoriu. SUA și alte câteva state au declarat că recunoscut legitimitatea lui Guaido și au cerut președintelui Maduro, alegerea căruia o consideră ilegală, să nu întreprindă acțiuni violente împotriva opoziției.

Maduro a declarat că este un președinte constituțional, calificând pe liderul opoziției “o marionetă a SUA”. În afară de aceasta, el a întrerupt relațiile diplomatice cu SUA și a cerut diplomaților americani să părăsească țara în decurs de 72 de ore.

215
Tagurile:
Armata, Nicolas Maduro, SUA, Venezuela, John R. Bolton
Tematic
Două bombardiere strategice Tu-160 au ajuns în Venezuela - apărarea rusă (video)
Tentativă de lovitură de stat în Venezuela: 27 de militari arestați – FOTO, VIDEO
Lovitură de stat în Venezuela, SUA sunt implicate – armata reacționează, morți și răniți!
Moscova: Rusia va sta la straja suveranității Venezuelei
Kremlinul: În Venezuela are loc o lovitură de stat
Putin susține puterea legitimă din Venezuela

Загрузка...