John Bolton

Bolton speră armata Venezuelei va trece de partea opoziției

221
Consilierul pentru Securitatea Național de la Casa Albă speră că armata Venezuelei va trece de partea autoproclamatului președinte, Juan Guaido, susținut de SUA.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. SUA speră că militarii din Venezuela îl vor susține pe liderul de opoziție, Juan Guaido, pe care Washingtonul și alte câteva state l-au recunoscut drept nou președinte al țării, a declarat joi consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe, John Bolton.

"Sperăm că toate instituțiile legitime ale puterii din Venezuela, în special militarii, vor trece de partea noului comandat suprem. Adunarea Națională s-a exprimat foarte clar că este gata să amnistieze ofițerii armatei", a declarat oficialul la postul de televiziune Fox Business.

Miercuri, la Caracas au fost declanșate acțiuni de protest împotriva actualului președinte al Venezuelei, Nicolas Maduro. În aceeași zi, președintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al statului în perioada activității unui guvern provizoriu. SUA și alte câteva state au declarat că recunoscut legitimitatea lui Guaido și au cerut președintelui Maduro, alegerea căruia o consideră ilegală, să nu întreprindă acțiuni violente împotriva opoziției.

Maduro a declarat că este un președinte constituțional, calificând pe liderul opoziției “o marionetă a SUA”. În afară de aceasta, el a întrerupt relațiile diplomatice cu SUA și a cerut diplomaților americani să părăsească țara în decurs de 72 de ore.

221
Tagurile:
Armata, Nicolas Maduro, SUA, Venezuela, John R. Bolton
Tematic
Două bombardiere strategice Tu-160 au ajuns în Venezuela - apărarea rusă (video)
Tentativă de lovitură de stat în Venezuela: 27 de militari arestați – FOTO, VIDEO
Lovitură de stat în Venezuela, SUA sunt implicate – armata reacționează, morți și răniți!
Moscova: Rusia va sta la straja suveranității Venezuelei
Kremlinul: În Venezuela are loc o lovitură de stat
Putin susține puterea legitimă din Venezuela
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.

Franţa: Din ce dată se vor redeschide discotecile pentru participanţii cu permis sanitar

5
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Cluburile de noapte, închise din martie 2020, se vor putea redeschide în Franța pentru participanţii cu un permis sanitar, a anunțat luni ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Din 9 iulie se vor redeschide cluburile de noapte în Franţa, la care vor avea acces doar persoanele cu permis sanitar. Un grad de ocupare de 75% va trebui respectat în interiorul unităților, iar purtarea măștii nu va fi obligatorie, a precizat ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

„Astăzi trecem la o nouă etapă [de relaxare]. Președintele [Republicii] a ales această zi, 21 iunie, pentru a anunţa redeschiderea cluburilor de noapte din data de 9 iulie, cu accesul rezervat celor care pot prezenta un permis sanitar”, a anunțat ministrul, citat de Sputnik France.

„Ideea este de a permite tinerilor și oamenilor în vârstă de a petrece în siguranță”, a adăugat acesta.

Guvernul a promis, de asemenea, că va continua să ofere sprijin financiar unităţilor „atâta timp cât sunt în vigoare măsuri sanitare restrictive”.

5
Tagurile:
Franța

Загрузка...
Președintele Consiliului UE, Charles Michel

Charles Michel: Noile sancțiuni, un semnal de sprijin poporului belarus

33
(reînnoit 16:38 21.06.2021)
Cel de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Republicii Belarus reprezintă un semnal de susținere a poporului belarus, a declarat președintele Consiliului UE, Charles Michel.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că introducerea noului pachet de sancțiuni împotriva Belarusului reprezintă un “semnal de susținere” a poporului belarus.

Luni, cel de-al patrulea pachet de sancțiuni individuale împotriva Republicii Belarus urmează să fie publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene, după care va intra în vigoare.

“Astăzi UE trimite un nou semnat de susținere poporului belarus, prin noi măsuri restrictive”, a scris Michel în Twitter.

Oficialul european a menționat că îndeamnă în continuare autoritățile belaruse să “să elibereze prizonierii politici, să înceteze represiunile și să lanseze un dialog național incluziv”.

33
Tagurile:
sancțiuni, Charles Michel, Belarus
Tematic
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...