Sediul Parlamentului European

Parlamentul European condiționează acordul pentru Brexit

125
(reînnoit 14:31 24.01.2019)
Parlamentul European nu va aproba un acord de ieșirea Marii Britanii din UE în cazul în care acesta nu va asigura că între Irlanda și Irlanda de Nord nu va apărea o frontieră „dură”.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Grupul coordonator pentru problemele Brexit din cadrul Parlamentului European (PE) a declarat joi că PE nu va aproba un acord de ieșire a Marii Britanii din UE dacă acesta nu va prevedea un mecanism asiguratoriu care va permite evitarea apariției unei frontiere între Irlanda și Irlanda de Nord după „divorț”.

Grupul coordonator din EP, responsabil pentru Brexit, care este condus de Guy Verhofstadt, s-a reunit joi într-o ședință în cadrul căruia a evoluat ultimele evenimente din Marea Britanie legate de acordul pentru ieșirea din comunitatea europeană.

“Grupul a subliniat că după respinderea în Camera Comunelor a acordului și declarației politice de ieșire din UE, guvernul Marii Britaniei trebuie să lucreze împreună cu toate partidele politice din Camera Comunelor pentru a depăși starea de impas. Acesta așteaptă ca partea britanică va reveni cât mai rapid cu niște propuneri pozitive și viabile în ceea ce privește acțiunile următoare”, se spune în declarație.

Grupul a confirmat că „acordul de ieșire este unul echitabil și nu poate fi revizuit”.

“Acest lucru vizează în special mecanismul „Backstop”, pentru că el garantează că nu va fi stabilită o frontieră dură pe insula Irlanda în condițiile păstrării unei piețe comune. Iată de ce grupul coordonator instistă asupra faptului că fără o astfel de variantă Parlamentul European nu va aproba acordul de ieșire din UE”, se spune în comunicat.

125
Tagurile:
Parlamentul European, Marea Britanie, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit: Armata britanică, solicitată să intervină în pregătirea pentru o ieşire fără acord
Brexit: Discuții în Cabinet pentru un al doilea referendum. Data când poate avea loc
Londra: Aplicaţie pentru europenii care vor reşedinţă permanentă după BREXIT
Theresa May nu și-a prezentat noul plan pentru Brexit
UK post-Brexit: Cetățenii din UE vor fi „constrânşi” să solicite statut stabil
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

33
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

33
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

83
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

83
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...