Proteste în Venezuela

Moscova: Rusia va sta la straja suveranității Venezuelei

796
Rusia a susținut și va continua să susțină Venezuela, potrivit viceministrului rus al Afacerilor Externe.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Rusia va continua să susțină Venezuela, care este partenerul strategic al Moscovei, va sta la straja suveranității Caracasului, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

"În măsura în care observăm evoluția situației din Venezuela, vedem încercările unui grup de state, inclusiv SUA, să utilizeze tot felul de platforme, cum ar fi Organizația statelor americane, pentru intensificarea presiunilor asupra Venezuelei invocă tot felul de pretexte", a declarat Ryabkov, într-un interviu oferit publicației „Mejdunarodnaya Jizn” (Viața Internațională).

Acesta și-a exprimat convingerea că următoarea perioadă “va fi însoțită de noi tentative de a denigra politica Caracasului, de a turna gaz pe focul acelor procese interne complicate care au loc acolo, de împiedicarea oricărui dialog în interiorul Venezuelei, de blocare a forțelor constructive, inclusiv acelor care propun astfel de servicii, de facilitare a dialogului, îndreptând tot mai mult busola regională spre exercitarea unei presiuni tot mai mari”.

“Vorbim deschis despre toate aceste lucruri… Se pare că vom fi nevoiți să ne definit poziția cât se poate de clar. Am susținut și vom susține Venezuela, prietenul și partenerul nostru strategic”, a subliniat diplomatul rus.

“Vom sta în alături de această țară la straja suveranității, la straja inadmisibilitățile imixtiunii în problemele interne. Cooperarea materială, cooperarea practică între Rusia și Venezuela continuă în diverse domenii. Nu intenționăm să le întrerupem”, a menționat Ryabkov.

796
Tagurile:
Venezuela
Тема:
Lovitura de stat în Venezuela (6)
Tematic
Cutremur major de 7,3 grade în Venezuela: oamenii au ieşit pe străzi (FOTO, VIDEO)
Venezuela renunță la dolar. Care sunt avantajele trecerii la euro sau yuan?
Rusia investește cinci miliarde de dolari în industria petrolieră a Venezuelei
Două bombardiere strategice Tu-160 au ajuns în Venezuela - apărarea rusă (video)
Tentativă de lovitură de stat în Venezuela: 27 de militari arestați – FOTO, VIDEO
Lovitură de stat în Venezuela, SUA sunt implicate – armata reacționează, morți și răniți!

Загрузка...