Serghei Reabkov

Ryabkov: SUA se află în Siria pentru a îngreuna lupta antiteroristă

211
(reînnoit 12:58 23.01.2019)
SUA se află în Siria pentru a îngruna lupta împotriva enclavelor teroriste, afirmă viceministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. SUA au venit în Siria pentru a îngreuna eliberarea Republicii de enclavele teroriste, a declarat miercuri viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

"M-aș bucura dacă Statele Unite ale Americii și-ar retrage trupele din Siria. Ei se află acolo ilegal, nu au fost invitați de guvernul de la Damasc, nu există și nici nu poate exista o decizie a Consiliului de Securitate al ONU în această privință. Ei au venit acolo pentru a îngreuna rezolvarea problemei eliberării Siriei de enclavele teroriste", a spus Ryabkov într-un interviu oferit publicației „Mejdunarodnaya Jizn” (“Viața Internațională”).

În opinia lui, “oricât ar încerca SUA să se ascundă în spatele lozincilor despre lupta antiteroristă și a coaliției antiteroriste, scopul a fost cu totul altul – crearea unor unor premise pentru a pune bețe în roate guvernului de la Damasc”.

“Ce s-a schimbat acum, de ce s-au răzgândit? Nu văd motive pentru o retragere”, a menționat Ryabkov.

SUA și aliații lor desfășoară din 2014 în Siria și Irak operațiuni împotriva “Statului Islamic”, acționând în Siria fără acordul autorităților acestui stat. În decembrie președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre decizia de a retrage trupele din Siria.

211
Tagurile:
Statul Islamic, SUA, Siria, Serghei Ryabkov
Тема:
Războiul din Siria (407)
Tematic
Coaliția internațională condusă de SUA retrage trupele din Siria
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
Erdogan va discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în Siria
Atac șocant al SUA în Siria – poate avea consecințe dezastruoase!
Sistemele de apărare anti-aeriană din Siria au respins un atac israelian
Erdogan: Siria aparține sirienilor, Turcia le-o va restitui cât mai curând

Загрузка...