Matteo Salvini

Salvini: „Franța are un Președinte foarte prost. Sper francezii se vor debarasa de el”

832
Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a atacat din nou guvernul francez, despre care spune că este „foarte incompetent”, aşa cum este, în opinia sa, şi președintele Republicii, de care spera că francezii „se vor debarasa”.

BUCUREŞTI, 22 ian – Sputnik, Doina Crainic. Cunoscut pentru criticile sale recente la adresa Franței, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, l-a atacat din nou pe preşedintele francez în legătură cu relațiile bilaterale tensionate privind chestiunea imigranţilor.

Mai exact, ministrul, care a intervenit la Canale 5, a criticat „lecțiile de umanitate ale lui Macron”, al cărui guvern „a blocat, în ultimele luni, zeci de mii de imigranți la frontiera cu Ventimiglia, inclusiv femei și copii”.

„În Franța, au un guvern foarte prost și un președinte foarte prost al Republicii. Macron vorbește despre primire, dar îi împinge pe imigranți înapoi la graniță”, a declarat ministrul italian la Canale 5, înregistrarea fiind postată și pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „poporul francez merită ceva mai bun” și va avea șansa să îşi exprime voința la alegerile europene.

„Sper că francezii se vor putea elibera de acest lider atât de rău şi vor avea această oportunitate în special pe 26 mai, când poporul francez va putea să-și reia în propriile mâini viitorul, destinul și mândria sa reprezentate atât de prost de un personaj ca Macron”, a comentat Salvini.

„Sunt de partea francezilor. Dezacordul nu este cu oamenii, cu cetățenii și muncitorii, ci cu Macron, care vorbește atât de mult și face atât de puțin”, a adăugat ministrul italian.

Nu este prima dată când Salvini se angajează într-un război al declaraţiilor împotriva lui Macron. Recent, l-a descris pe președintele francez ca fiind „o problemă pentru francezi”, referindu-se la mobilizarea vestelor galbene care a agitat Franța din noiembrie.

Disensiunile dintre Franța și Italia s-au intensificat în timpul verii după ce Roma a refuzat să găzduiască sute de imigranți fără acte salvați de pe mare. Președintele Macron a acuzat guvernul italian că a reacționat iresponsabil și cinic. Roma, la rândul ei, a criticat Parisul pentru că i-a obligat pe imigranţii care sosesc în Franța să se întoarcă în Italia, țara care este primul punct de debarcare pentru refugiații care sosesc pe mare.

832
Tagurile:
Vestele Galbene, Italia, Franța, Emmanuel Macron, Matteo Salvini
Tematic
Dragomir detonează bomba anului: alianţă cu Liga Nordului a lui Salvini - „suveranitate”
Matteo Salvini, atac la Macron : ”Produs de laborator”
Salvini l-a detronat pe Macron și devine noul lider al Europei
Final de an: Matteo Salvini, cel mai popular politician din Europa
Șansa României: Bruxelles-ul închide ochii la Salvini ca să-l salveze pe Macron
Salvini, către Macron: teroriștii nu trebuie să „bea șampanie sub Turnul Eiffel”

Загрузка...