Marș pentru Viață - 2019, SUA

Eveniment ignorat de presa mainstream: Au participat sute de mii de oameni - VIDEO

234
(reînnoit 18:46 21.01.2019)
Un eveniment ignorat cu desăvârșire de presa din țara noastră: Sute de mii de americani au participat la cea dea 46-a ediție a Marșului pentru Viață. Află ce mesaj le-a transmis participanților Donald Trump, dar și când va avea loc marșul în Moldova.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik, Cezar Salagor. În acest weekend, în SUA a avut loc un eveniment de anvergură, însă, din păcate, acesta a fost ignorat cu desăvârșire de presa de la noi. Este vorba de Marșul pentru Viață care s-a desfășurat la Washington D.C..

Tema marșului din acest an este "Unic din prima zi", pentru a sublinia că copii nenăscuți sunt ființe vii, complete și distincte, chiar din momentul conceperii.

În capitala SUA au venit sute de mii de americani. Iar pentru că presa americană mainstream au scris că la eveniment au participat ”mii de oameni”, cei de la asociația Students for live au realizat un clip video pentru a arăta numărul real al celor care au participat la acest eveniment menit să apere viața.

​​La eveniment a participat și vicepreședintele SUA, Mike Pence. Acesta a dat citire mesajului trimis de către Președintele Americii, Donald Trump.

”Aceasta este o mișcare fondată din dragoste, care se bazează pe distincția și demnitatea fiecărei vieți umane. Când ne uităm în ochii unui nou-născut vedem frumusețea sufletului uman și maiestuozitatea creației lui Dumnezeu. Știm că fiecare viață are valoare și merită protejată. Ca președinte voi apăra întotdeauna primul drept prevăzut în Declarația de Independență a Statelor Unite, dreptul la viață”, este menționat în mesajul președintelui american Donald Trump.

Trump le-a mulțumit americanilor care au venit din toată țara pentru a apăra viață. El le-a mulțumit în special tinerilor.

”Vom lucra împreună să salvăm viețile copiilor nenăscuți, pentru ca aceștia să aibă șansa de a trăi, iubi, prospera și realiza visele, să binecuvânteze națiunea noastră și să își atingă întregul potențial”.

La rândul său, vicepreședintele american Mike Pence le-a mulțumit și el tuturor celor prezenți pentru că luptă pentru dreptul la viață, însă i-a atenționat că ”avem mult de muncă așa că vă îndemnăm să fiți puternici, și să stați cu aceeași iubire și compasiune în apărarea vieții”, a declarat Pence.

Marșul pentru Viață în Moldova

A devenit deja o tradiție organizarea unui asemena eveniment și în țara noastră. Cea de-a V-a ediție a Marșului pentru Viață din țara noastră va fi organizat pe data de 23 martie. Anunțul a fost făcut de Asociația Pentru Viață din Moldova și va avea lozinca ”Unic din prima secundă”.

Totodată, precizăm că Anul 2019 a fost declarat de președintele țării drept Anul Familiei, iar lansarea oficială a acestuia avea loc până la sfârșitul lunii ianuarie.

În cadrul Congresului Mondial al Familiei, șeful statului a declarat că viitorul oricărei ţări și prosperarea statului depind nu doar de situaţia economică, dar şi de starea generală a societăţii, de situaţia demografică și cea în care sunt crescuți și educați copiii noștri.

De asemenea, autoritățile publice centrale și locale sunt încurajate să desfășoare acțiuni consacrate Anului Familiei, iar reprezentanții mass-media să reflecte pe larg acțiunile care vor fi organizate.

Avortul - principala cauză a morții în 2018

Agenția de presă a Patriarhiei Române, Basilica.ro, a publicat un articol în care atenționează asupra fenomenului avortului la nivel global, care a curmat peste 40 de milioane de vieți doar în 2018.

Potrivit Breitbart News, aproape un sfert din toate sarcinile înregistrate la nivel global (23%) s-au încheiat prin avort, iar la fiecare 33 de copii născuți, 10 au fost avortați.

Gravitatea și amploarea acestui flagel la nivel global a dus la apariția a numeroase ONG-uri și la organizarea a mai multe manifestări pro-viață în întreaga lume.

Potrivit UNFPA, numărul avorturilor rămâne a fi de circa 1,5-2 ori mai mare decât în țările Europei de Vest. Ultimele date ale Organizației Mondiale a Sănătății (pentru anul 2011) arată că în țara noastră la 10 nașteri revin 4 avorturi.

234
Tagurile:
Donald Trump, Avort, Washington, Marșul pentru Viață
Tematic
Dispensă de la Papa pentru femeile care fac avort
Singurul argument pro-avort care ar putea fi băgat în seamă
Condițiile pentru votarea guvernului May infurie activiștii pro-gay și pro-avort
Senatul SUA a respins inițiativa anti-avort susținută de Trump
Marșul pentru viață în România și Republica Moldova
Marșul pentru Viață – un adevărat manifest identitar

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

68
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

40
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

0
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...