Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Siria aparține sirienilor, Turcia le-o va restitui cât mai curând

291
(reînnoit 16:20 21.01.2019)
Declarația președintelui turc vine după ce Ankara a anunţat că este pregătită să lanseze o operațiune militară împotriva miliției kurde YPG pe malul estic al râului Eufrat, precum și în alte părți ale Siriei.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik, Doina Crainic. Comentând cu privire la apropiata întâlnire de miercuri cu omologul său rus, Vladimir Putin, președintele Erdogan a declarat că intenționează să discute despre crearea unei zone de securitate în Siria.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Т. Эрдоганом
© Sputnik / Михаил Климентьев

Se relatează însă că a declarat că Ankara nu va permite niciodată transformarea „Siriei într-o mlaștină”, cum este nordul Irakului.

„Vom asigura noi înşine securitatea granițelor noastre. Vom învinge noi înșine Daesh și i-am spus [Președintelui Donald] Trump: este de ajuns dacă ne oferiți un sprijin logistic. De asemenea, vom prelua controlul asupra Manbij și îl vom restitui celor cărora le aparţine”, a declarat Erdogan, citat de Sputnik Internaţional

În decembrie, luptătorii kurzi și-au anunțat retragerea din orașul sirian Manbij, lângă granița cu Turcia, și au făcut apel la Damasc să preia controlul asupra zonei pentru a o proteja în eventualitatea lansării de către Ankara a unei operațiuni militare împotriva kurzilor.

Situația din Siria s-a schimbat după ce președintele american Donald Trump și-a dezvăluit planurile de a-şi retrage trupele din țara devastată de război, susținând că forțele americane au câștigat lupta împotriva grupului terorist Daesh.

291
Tagurile:
Eufrat, Ankara, Siria, Turcia, Recep Tayyip Erdogan
Тема:
Războiul din Siria (408)
Tematic
Coaliția internațională condusă de SUA retrage trupele din Siria
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
Erdogan va discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în Siria
Atac șocant al SUA în Siria – poate avea consecințe dezastruoase!
Sistemele de apărare anti-aeriană din Siria au respins un atac israelian

Загрузка...