Kurzii sirieni din unitățile YPG

Armata turcă a deschis focul asupra unităților kurzilor sirieni

216
(reînnoit 19:09 18.01.2019)
Militarii turci, dislocați în Afrin, au deschis focul asupra unităților kurzilor sirieni, anunță Ministerul Apărării al Turciei.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Т. Эрдоганом
© Sputnik / Михаил Климентьев
BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Militarii turci dislocați în orașul sirian Afrin au deschis focul asupra forțelor de autoapărare ale kurzilor sirieni (YPG) din regiunea Tell Rifaat, drept răspuns la atacul acestora, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării al Turciei.

Orașul Afrin din Nordul Siriei a trecut sub controlul armatei turce și Armatei Libere Siriene a opoziției în luna martie, drept urmare a unei operațiuni militare împotriva kurzilor sirieni.

"Unitățile forțelor armate ale Turciei, dislocate în Afrin, au respins un atac al teroriștilor YPG de pe teritoriul Tell Rifaat", se spune într-un comunicat al oficialităților turce.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat anterior despre necesitatea creării unei zone-tampon de 30 de kilometri. Purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei, İbrahim Kalın, a susținut această idee, adăugând că Turcia va controla această zonă cu ajutorul militarilor săi și a serviciilor de informații, care „vor interacționa cu populația locală”.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declarase că Ankara este gata să demareze o operațiune militară la Est de Eufrat și în Manbij împotriva unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, în cazul în care SUA nu le vor retrage.

Totuși, mai târziu, acesta a anunțat că va amâna declanșarea operațiunii militare în Siria, după discuția telefonică cu Donald Trump. În urma acestei discuții, președintele american a decis retragerea trupelor americane din Siria.

216
Tagurile:
Turcia, YPG, Siria
Тема:
Războiul din Siria (407)
Tematic
Coaliția internațională condusă de SUA retrage trupele din Siria
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
Erdogan va discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în Siria
Atac șocant al SUA în Siria – poate avea consecințe dezastruoase!

Загрузка...