Ninsori abundente în Marea Britanie. Arhivă

Alertă meteo pentru Marea Britanie: Cea mai severă cădere de zăpadă din ultimii ani

5920
Marea Britanie este vizată de o alertă meteo de vreme rea. Meteorologii avertizează că urmează „cea mai severă cădere de zăpadă din ultimii ani”, pe măsură ce vânturile polare pătrund în ţară, conducând la „dezlănţuirea” iernii în următoarele șase săptămâni aproape în toată ţara.

BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik, Doina Crainic. O furtună severă de zăpadă arctică ce se aşteaptă să izbucnească în nordul Marii Britanii după weekend amenință să dezlănțuie iarna în adevăratul sens aproape în toată ţara, scrie The Express

Temperaturile sub zero grade, gheața și viscolele pot pune stăpânire peste ţară în tot restul iernii și chiar până în primăvară, avertizează experții. Britanicii în vârstă și cei vulnerabili sunt avertizați să se pregătească pentru ceea ce ar putea fi o perioadă de iarnă lungă și „neobișnuit de severă”.

Ultimele alerte meteo emise de Met Office prevăd temperaturi de îngheț, zăpadă și ger aspru. Avertismentele meteo de cod galben sunt deja emise.

Astfel, în următoarele zile, va avea loc o răcire accentuată a vremii, în mare parte din Marea Britanie urmând să fie temperaturi sub pragul de îngheţ începând din weekend.

Zăpada va afecta inițial Scoția și nordul Angliei, urmând apoi ca sudul să se confrunte cu ninsori semnificative.

James Madden, meteorolog la agenţia Exacta Weather, spune că mai multe zone din Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru ceea ce ar putea fi cele mai mari căderi de zăpadă din ultimii ani. Acesta a avertizat că iarna care urmează va fi resimţită „foarte diferit” faţă de condiţiile meteo relativ blânde care au fost până acum de la începutul sezonului rece.

„Zone din sudul Marii Britanii urmează să se confrunte cu unele dintre cele mai severe și îngrijorătoare căderi de zăpadă din ultimii ani și oamenii trebuie să fie pregătiți pentru că episodul vine după o perioadă destul de blândă”, a arătat meteorologul. Acesta s-a referit şi la perioade cu temperaturi foarte reci în februarie şi chiar la începutul primăverii.

Temperaturile vor începe sa scadă în mare parte a ţării în următoarele 48 de ore, pe măsură ce aerul arctic cuprinde Marea Britanie, anunţă Met Office. Noaptea urmează să fie temperaturi de îngheţ sau sub pragul de îngheţ.

De asemenea, în prognoza meteo pentru 30 de zile a Met Office se precizează că „pentru sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, există o probabilitate ridicată de instalare a temperaturilor reci în Marea Britanie, temperaturile continuând să scadă. Aceasta va conduce la o probabilitate mai mare de zăpadă, gheață și ger pe o arie răspândită, în special în partea de nord a țării”.

5920
Tagurile:
prognoză, Meteo, Vreme, Marea Britanie
Tematic
Alertă meteo: temperaturi sub pragul gerului şi ninsori în toată ţara
Meteo: Marea Britanie va fi „inundată” de zăpadă
Avertizare METEO: Trei zile de viscol şi ninsori în toată ţara
Avertizare meteo: o nouă furtună de ninsoare este aşteptată în Europa în weekend
Atenţionare meteo: cod galben de ninsori şi viscol. Zonele afectate
Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Revin ninsorile şi se răceşte din nou?
Avertizare meteo: cod portocaliu şi galben de ninsori şi viscol. Şcoli închise
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

324
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

324
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

298
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

298
Tagurile:
Iran

Загрузка...