Presentation of the major international news brand, Sputnik

Simonyan cere ca Facebook explice motivele eliminării conturilor Sputnik

160
(reînnoit 12:57 18.01.2019)
Facebook a recunoscut în declarația sa că nu are nici un fel de pretenții față de conținutul paginilor.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Redactorul-șef al RT și AIP „Rossya segodnya”, Margarita Simonyan, cere ca Facebook să explice din care motive a eliminat conturile Sputnik, informează RIA Novosti.

„Facebook a recunoscut în declarația sa că nu are, practic, niciun fel de pretenții față de conținutul acestor pagini în general; noi nu am încălcat niciun fel de reguli ale Facebook sau, în general, normele, regulile de conduită. Ce fel de reguli am încălcat, care sunt pretențiile față de noi – nu ne putem da seama, deși a trecut deja o zi întreagă”, a declarat Simonyan.

Potrivit acesteia, conturile au fost eliminate pentru că erau direct legate de Sputnik sau erau conturi ale jurnaliștilor Sputnik. Simonyan a subliniat că aceste acțiuni seamănă a cenzură.

„Dacă aceasta nu este cenzură, dacă vom continua să credem că Facebook este un mijloc de informare liberal și o platformă pentru a împărtăși idei liberale, noi, probabil, suntem, pur și simplu, rău informați sau, pur și simplu, proști”, a conchis Simonyan.

Pagina Facebook
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Anterior, șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat că au fost eliminate ”364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea coordonată în activități nedemne de încredere, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est".

Totodată, compania a eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram din cauza că titularii acestor conturi „se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.

Centrul de presă Sputnik a declarat că acțiunile motivate politic ale companiei Facebook care a eliminat peste 500 de conturi ce au legătură cu Rusia, inclusiv șapte pagini ale agenției Sputnik, trebuie calificate drept cenzură.

160
Tagurile:
Sputnik, Facebook, Margarita Simonyan
Тема:
Facebook (54)
Vaccin AstraZeneca

Șoc în Europa: Norvegia refuză definitiv AstraZeneca și oprește vaccinarea cu Johnson

21
(reînnoit 14:13 13.05.2021)
După Danemarca, și Norvegia a scos definitiv vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca din campania sa de inoculare.

BRUXELLES, 13 mai – Sputnik. Premierul norvegian Erna Solberg a anunțat că țara sa nu va mai folosi AstraZeneca în campania de vaccinare, o decizia luată pe baza sfaturilor unui comitet de experţi şi ale Institutului Norvegian pentru Sănătate Publică (FHI) care au recomandat excluderea vaccinurilor produse de AstraZeneca şi Johnson & Johnson din campania de imunizare din cauza riscului apariţiei unor efecte secundare foarte rare, însă grave.

AstraZeneca
© REUTERS / YVES HERMAN

Așadar, în afară de scoaterea definitivă a vaccinurilor AstraZeneca din ecuație, Norvegia a extins oprirea temporară a utilizării serului Johnson & Johnson, fără să-l excludă deocamdată din campania sa de vaccinare, a mai spus șefa guvernului norvegian.

Norvegia a stopat folosirea vaccinului AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie după apariţia unor cazuri rare de cheaguri de sânge după vaccinare, soldate şi cu decese. Aproximativ 138.000 de persoane fuseseră vaccinate cu acest ser până atunci.

De altfel, și Danemarca a exclus vaccinul AstraZeneca din campania sa de inoculare în urmă cu o lună.

Chiar în această săptămână, Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după ce a anunțat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit vaccinul.

Și în România, vaccinul AstraZeneca este refuzat de români, chiar dacă Guvernul a decis utilizarea lui în continuare. Dar, pentru că românii evită să îl folosească, România face donații de AstraZeneca Ucrainei și Republicii Moldova, urmând chiar să vândă multe dintre dozele respective către Republica Moldova.

21
Tagurile:
Norvegia, AstraZeneca

Загрузка...
Protest în susținerea Palestinei

Protest al comunității Solidaritate România-Palestina la București

85
Organizația ”Solidaritate România-Palestina” anunță un ”Miting de protest” în centru Capitalei – va avea loc în acest weekend

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Comunitatea  Solidaritate România-Palestina anunță un ”Miting de protest” pentru sâmbătă 15 mai, între orele 12:00 și 14:00.  

Mitingul este definit ca ”împotriva acțiunilor, în desfășurare, de purificare etnică a populației native palestiniene pe care Israel le execută un Ierusalimul de Est ocupat, în general, și în cartierul Sheik Jarrah, în special”.

Organizație acuză că, în conformitate cu Convențiile de la Geneva, acțiunile acestea constituie ”crime de război și, conform Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale, constituie crime împotriva umanității”.

Mitingul de protest va avea loc pe platoul statuilor de la Universitate, sub deviza ””Niciodată din nou” înseamnă niciodată din nou pentru toți!”.

Până la ora difuzării acestei știri, aproape 400 de persoane au răspuns la invitația online.

România a fost la nivel, în perioada Nicolae Ceaușescu, cel mai activ stat în găsirea de soluții pentru pacea din conflictul între Israel și OEP. Și în anii 90, activitatea României a continuat în acest sens, Bucureștiul fiind gazda unei întâlniri istorice între Yasser Arafat și Shimon Perez. 

***

La ora actuală, în conflict sunt raportate sute de răniți, dar și 70 de morți priințe palestinieni, dintre care și copii, precum și șapte evrei.

Israel intenționează să acționeze militar, anunță premierul Benjamin Netanyahu, subliniind că populația nu trebuie să comită violențe.

”Nimic nu poate justifica o mulțime arabă care atacă evrei și nimic nu poate justifica o mulțime evreiască care atacă arabi”, a declarat premierul Israelului. .

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, s-a declarat „îngrijorat” iar Consiliul de Securitate al ONU a fost convocat pentru a treia oară în această săptămână.

Rusia și SUA au lansat apeluri la calm și la pace, ca și Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că părțile la conflict ar trebui să încerce să găsească o soluție, bazându-se pe rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU.

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat că Moscova se arată ”îngrijorată de numărul tot mai mare de victime  și solicită ambelor părți să manifeste prudență”.

85
Tagurile:
Bucureşti, Palestina, Proteste

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ce angajamente și-a luat Florin Cîțu la Bruxelles

0
La întâlnirile de la Comisia Europeană, premierul Florin Cîțu și-a luat mai multe angajamente – în numele României, desigur.

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...