Putin a primit în dar de la Vucic un ciobănesc Sarplaninac

Putin a primit în dar de la Vucic un ciobănesc Sarplaninac

387
(reînnoit 19:05 17.01.2019)
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, i-a oferit în dar lui Vladimir Putin un ciobănesc Sarplaninac.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit în dar din președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, un cățel de patru luni de rasa ciobănescul Sarplaninac, cu numele Pașa.

​Presa sârbă scrisese anterior despre darul pe care îl pregătește liderul sârb. Această rasă este cunoscută prin dimensiuni mari, rezistența la temperature scăzute și un curaj mare în lupta cu lupii și urșii. Munții Šar Planina, în numele căruia a fost numită această rasă, a fost folosită de păstorii balcanici pentru paza turmelor de oi. Se menționează că patrupedul are și un pedigree serios.

​Se știe că Putin are o dragoste deosebită față de animale. Anterior, în octombrie a anului trecut, președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, i-a oferit în dar un cățel de rasă alabai.

În anul 2012, președintele rus primise în dar un câine din partea guvernatorul prefecturii Akita drept mulțumire pentru oferirea unui ajutor în lichidarea consecințelor unui cutremur de pământ și tsunami.

Cățelul de rasă Akita Inu a fost poreclin Yume (“Vis”, în japoneză). În decembrie 2016, Putin l-a luat pe Yume la Kremlin pentru a oferi un interviu jurnaliștilori niponi.

În anul 2010, în timpul vizitei liderului rus la Sofia, prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, i-a oferit lui Putin un cățel de rasa ciobănesc sărăcăcian.

387
Tagurile:
Câine, Serbia, Vladimir Putin
Tematic
Extinderea NATO în UE, reminiscenţă a Războiului Rece. Putin - Rusia nu vrea cursa armelor
Serbia, în febra pregătirilor pentru vizita lui Putin
Putin l-a plimbat pe Vucic în noua sa limuzină - VIDEO
Putin: Rusia apreciază poziția președintelui Serbiei

Загрузка...