Antonio Tajani acknowledges applauses after being elected European Parliament President at the European Parliament in Strasbourg, in Strasbourg, eastern France, Tuesday, Jan. 17, 2017

Alertă maximă în Europa, îngrijorare la nivel înalt: ”Brexit fără acord e o catastrofă!”

903
Antonio Tajani: ”Această variantă ar avea ”efecte negative în toate privinţele pentru toată lumea”, o ieşire fără acord ar fi o catastrofă”.

BUCUREȘTI, 16 ian - Sputnik, Evan Răutu. Față de declarația liniștitoare a președintelui României, Klaus Iohannis, iată că președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a folosit un ton și cuvinte mult mai îngrijorătoare pentru perspectiva Brexitului ”fără acord”.

”Va trebui să ne continuăm pregătirile pentru posibilitatea unui Brexit fără acord, gândindu-ne în special la cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie şi la britanicii de pe continent care, mai mult decât oricine, suferă din cauza nesiguranţei şi ar fi primele victime ale unei ieşiri dezordonate”, a declarat Tajani astăzi, în deschiderea dezbaterii privind situaţia creată după votul din Camera Comunelor.

”Acest vot trebuie interpretat corect - nu putem trece cu vederea faptul că diferite forţe au votat împotriva acordului din motive diametral opuse, unii preocupaţi de 'backstop' (aşa-numită 'plasă de siguranţă'), alţii sperând într-o relaţie mai strânsă cu Uniunea Europeană în viitor prin, de exemplu, rămânerea în uniunea vamală”, a mai declarat Tajani, transmite Agerpres

Deși Tajani consideră că este prematură o evaluare a consecinţelor votului el rămâne optimist – ”nu suntem, cu siguranţă, într-o situaţie de 'no deal, nu există o majoritate la Westminster nici pentru acel scenariu”.

”Înţelegem că există două majorităţi negative în parlamentul britanic, una împotriva acordului şi cealaltă împotriva posibilităţii unei ieşiri din UE fără un acord, dar nu există o majoritate pozitivă”, a declarat Tajani, susținând astfel reacția premierului May – ”Votul parlamentarilor ne spune ce nu vor, dar nu si ce vor”.

Speranțele lui Tajani se leagă în primul rând de încrederea în negociatorul UE, Michel Barnier, ”care a condus negocierile cu Marea Britanie cu moderaţie, inteligenţă şi înţelepciune”.

Pe de altă parte, dacă nu este posibil ”să fim mai ambiţioşi, ne vom confrunta cu un Brexit fără acord”. Această variantă ar avea, însă, ”efecte negative în toate privinţele pentru toată lumea”, apreciază îngrijorat Tajani, ”caracterizând o ieşire fără acord drept o catastrofă”, transmite sursa citată.

”Cu siguranţă va trebui să ne continuăm pregătirile pentru posibilitatea unui Brexit fără acord, gândindu-ne în special la cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie şi la britanicii de la continent care, mai mult decât oricine, suferă din cauza nesiguranţei şi ar fi primele victime ale unei ieşiri dezordonate”, a declarat Antonio Tajani.

În plus, Tajani a comentat sumar și reacțiile componentelor nordice ale Regatului Unit, menționând că ”Trebuie să ne asigurăm că frontiera dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda este una flexibilă dar, în acelaşi timp, că interesele sistemului de sănătate, agriculturii şi industriei alimentare europene sunt protejate”, a precizat preşedintele PE.

903
Tagurile:
Antonio Tajani, UE, Acord, Marea Britanie, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Riscul unui Brexit fără acord nu a fost niciodată atât de înalt - negociatorul UE, Barnier
Iohannis - ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie după respingerea Acordului
Ultima oră, Brexit: 71 de parlamentari britanici au semnat pentru un al 2-lea Referendum
Brexit: Meleșcanu îl contrazice pe Iohannis - „vor fi probleme pentru cetățenii români”
Merkel regretă respingerea acordului Brexit
Stație spațială internațională

Forțele spațiale ale SUA vor putea desfășura operațiuni ofensive

5
(reînnoit 18:47 11.08.2020)
Forțele spațiale ale Statelor Unite vor putea desfășura operațiuni ofensive în cazul în care va fi necesar, se spune în doctrina acestor noi forțe armate.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Forțele spațiale ale SUA, în caz de necesitate, ar putea desfășura acțiuni ofensive și să atace obiecte terestre și în spațiul cibernetic, se menționează în doctrina acestor noi forțe armate ale Statelor Unite.

Donald Trump
© Sputnik / Алексей Витвицкий

În documentul, întitulat “Forța spațială” (Spacepower) se specifică destinația trupelor spațiale și se explică de ce SUA considera spațiul cosmic un câmp de acțiuni militare. În doctrină operațiunile militare în spațiu sunt tratate ca o formă separate a acțiunilor militare, nu ca o sferă aflată în competența altor trupe.

Operațiunile ofensive, potrivit doctrinei, pot fi desfășurate “atunci când este justificat”. În special, pentru contracararea inamicului care vrea să obțină accesul la sfera spațială sau să o utilizeze în interese proprii. Acțiunile ofensive, precum se menționează, “au o importanță deosebită pentru obținerea supremației în spațiu”.

“Operațiunile ofensive au ca țintă capacitățile spațiale și sistemele de apărare antispațială a inamicului, diminuarea eficienței și letalității forțelor inamice în toate domeniile. Operațiunile ofensive sunt îndreptate spre atingerea supremației și a capacității de a neutraliza misiunile spațiale a inamicului până ca acestea să fie utilizate împotriva unor forțe aliate”, se spune în document.

Forțele spațiale menționează că desfășurarea unor operațiuni ofensive nu se limitează la contracararea sistemelor de apărare antirachetă a inamicului, ci poate avea loc în raport cu “întreaga gamă a potențialului antisatelit a potențialului inamic”. În această categorie sunt incluse țintele terestre și obiectivele din spațiul cibernetic.

De asemenea, forțele spațiale își rezervă dreptul de a desfășura operațiuni defensive – atât pasive, cât și active. Cele din urmă sunt necesare “pentru distrugerea, lipsirea de mijloacelor ofensive ale inamicului, diminuarea capacității de a îndeplini misiunile sau diminuarea eficienței amenințărilor”.

Forțele spațiale ale SUA au fost înființate pe 20 decembrie 2019. În ianuarie 2020, în funcția de comandant al Comandamentului Forțelor Spațiale a fost numit generalul John W. Raymond.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Spațiul cosmic, SUA
Tematic
Forțele Spațiale Ruse în acțiune
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale
Trump a semnat decretul de înființare a forțelor spațiale

Загрузка...

Românii în UK: „Eat out to Help out” - 50% reducere la restaurant, tot ce trebuie ştiţi

31
(reînnoit 18:46 11.08.2020)
Până pe 31 august, locuitorii Marii Britanii beneficiază de o reducere de 50% dacă iau masa la restaurantele care sunt înregistrate în programul guvernamental „Eat Out to Help Out”. Tot ce trebuie să ştiţi despre acest program.

BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Prin programul „Eat Out to Help Out” puteţi beneficia de următoarele avantaje, dacă mâncaţi la unul dintre restaurantele incluse în program:

- beneficiaţi de o reducere de 50% la mâncare sau băuturi nealcoolice, consumate în restaurante în interior (o reducere de până la maximum 10 lire pe masă).

- puteţi beneficia de reducere în fiecare luni, marți și miercuri, până pe 31 august.

- aveţi parte de reducere de câte ori doriţi.

De asemenea, nu aveți nevoie de un voucher pentru a beneficia de acest program și îl puteți utiliza în același timp cu alte oferte și reduceri, după cum se precizează pe site-ul guvernului britanic. Nu există o limită minimă de cheltuieli.

Pe de altă parte, nu puteți solicita reducerea pentru băuturi alcoolice sau taxe pentru servicii.

Unitățile participante pot include:

- restaurante, cafenele, baruri sau pub-uri;

- cantine la birouri sau şcoli;

- săli de mese.

Lista cu lanţurile de restaurante care au anunţat participarea la program poate fi consultată la această adresă

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
restaurant, Marea Britanie
Tematic
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
Brexit: Noi reguli pentru cetăţenii UE – pot fi expulzaţi, chiar dacă s-au născut în UK
În UK a fost confirmat primul caz de COVID-19 la un motan

Загрузка...