Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu își freacă mâinile și nici nu se bucură de situația din jurul Brexit

100
(reînnoit 13:16 16.01.2019)
Rusia este interesată în păstrarea unei Uniuni Europene unite, puternice și independente și nu se bucură de ieșirea Marii Britanii din UE, susține ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Rusia nu își freacă mâinile și nu se bucură de situația din jurul Brexit, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Nu vom spune nimic despre Brexit, chiar dacă cineva scrie mereu că Rusia își freacă mâinile și se bucură. Deloc. Am spus întotdeauna, cu mult timp până la cristalizarea ideii Brexit, că suntem interesați într-o Uniune Europeană unită, puternică și, cel mai important, independentă”, a declarat ministrul rus în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Moscova.

Ieri, parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit propus de premierul Theresa May. În favoarea acordului au votat 202 deputați, iar împotrivă 432. În acest fel, Londra și-a deschis calea spre un șir de scenarii de evoluție a lucrurilor, inclusiv a unei ieșiri dure din UE sau chiar renunțarea în totalitate la Brexit.

Anterior, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a exprimat regretul în legătură cu respingerea de către parlamentul britanic a acordului cu UE cu privire la Brexit, menționând că Londra trebuie să clarifice situația, iar „timp pentru negocieri mai există”.

100
Tagurile:
Uniunea Europeană, Rusia, Marea Britanie, Brexit, Sergei Lavrov
Tematic
Lavrov a comentat acuzațiile în adresa lui Trump despre legăturile cu Rusia
Lavrov: SUA continua să-și impună lumii voința cu ajutorul forței
Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump de a retrage trupele SUA din Siria
Lavrov: americanii nu își respectă întotdeauna promisiunile
Lavrov: Rusia va reacționa la activitatea militară a NATO la frontierele ei

Загрузка...