Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Т. Эрдоганом

Erdogan va discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în Siria

166
Erdogan va sosi la Moscova pentru a discuta cu Putin despre coordonarea acțiunilor în contextul retragerii militarilor SUA din Siria.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan va discuta pe 23 ianuarie la Moscova cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre coordonarea acțiunilor în contextul retragerii trupelor SUA din Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului turc, İbrahim Kalın.

Anterior, Erdogan anunțase că intenționează să viziteze Rusia, unde ar urma să poarte negocieri cu Putin după ușile închise.

“Miercuri, 23 ianuarie, președintele nostru va efectua o vizită la Moscova cu scopul coordonării acțiunilor noastre cu colegii ruși, în contextul retragerii trupelor americane din Siria”, a declarat Kalın jurnaliștilor.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declarase că Ankara este gata să demareze o operațiune militară la Est de Eufrat și în Manbij împotriva unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, în cazul în care SUA nu le vor retrage.

Totuși, mai târziu, acesta a anunțat că va amâna declanșarea operațiunii militare în Siria, după discuția telefonică cu Donald Trump. În urma acestei discuții, președintele american a decis retragerea trupelor americane din Siria.

166
Tagurile:
Siria, İbrahim Kalın, Recep Tayyip Erdogan, Rusia, Turcia
Tematic
Conferinţă de presă a lui Macron, Merkel, Putin şi Erdogan la Istanbul
Putin și Erdogan – prezenți la lansarea segmentului maritim al Turkish Stream
Trump anulează întâlnirea cu Erdogan la G20 după anularea celei cu Putin
Sâmbătă va fi luată o decizie cu privire la o întâlnire a lui Putin și Erdogan

Загрузка...