Северный поток-2

Presa poloneză: România vrea blocheze construcția Nord Stream - 2

528
(reînnoit 12:56 15.01.2019)
Presa poloneză susține că România, care deține președinția UE, accelerează procesul de elaborare a regulilor care ar împiedica construcția gazoductului Nord Stream-2.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Astfel, compania de stat Polskie Radio susține că România, care deține președinția UE de două săptămâni, accelerează elaborarea regulamentelor care ar împiedica construcția gazoductului Nord Stream-2.

Această tentativă fusese blocată anterior de două țări care au deținut președinția UE – Austria și Bulgaria. Pe 15 ianuarie problema urmează să fie examinată la Bruxelles de către experții din 28 de state.

Este vorba de modificarea directivei UE cu privire la gaze, care ar trebui să garanteze că toate conductele de gaze în limitele Uniunii vor cădea sub incidența legislației europene.

Diplomații polonezi menționează că cele mai importante amendamente ale Varșoviei au fost incluse în propunerile adresate României.

Deocamdată, grupul statelor care pledează pentru modificarea legislației europene este alcătuit din 10-11 state. Acestor modifică se opun statele ale căror companii formează consorțiul care se ocupă de construcția Nord Stream – 2: Germania, Olanda, Austria și Bulgaria.

528
Tagurile:
Uniunea Europeană, Polonia, România, Nord Stream 2
Тема:
Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (12)
Tematic
Serbia, dispusă să se conecteze la Turkish Stream
Parlamentul European cedează în fața SUA și condamnă Nord Stream 2
Maria Zaharova: Renunțarea la „Nord Stream-2” este o nebunie
În Suedia au început lucrările de construcție a gazoductului Nord Stream-2
Gazprom a construit 380 km ai gazoductului Nord Stream-2

Загрузка...