Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta atacăm”

353
Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că forțele israeliene de apărare vor continua să atace iranienii în Siria.

BUCUREŞTI, 15 ian – Sputnik, Doina Crainic. Anterior, un comandant israelian a declarat că a efectuat atacuri în țară aproape zilnic și a furnizat arme rebelilor sirieni.

„Vă spun, ieșiți de acolo repede. Nu vom înceta să atacăm”, a declarat prim-ministrul israelian marți dimineață în cadrul unei ceremonii în care l-a numit pe Aviv Kochavi ca noul şef al Statului Major al Forțelor Israeliene de Apărare (IDF), potrivit RT.

De asemenea, Netanyahu a respins declarațiile unui oficial iranian conform căruia Iranul a trimis doar consilieri militari în Siria, și nu trupe de luptă.

„Mereu mint. Mint când spun asta și când spun că încercarea lor de a lansa un satelit în spațiu a eșuat”, a afirmat Netanyahu.

Liderul israelian s-a referit la declaraţiile făcute luni de generalul iranian Hassan Firoozabadi, care a spus că „consilierii militari” vor rămâne în Siria cât timp va fi nevoie pentru a-i învinge pe teroriști, dar şi la un anunț făcut miercuri de ministrul iranian al Comunicațiilor Mohammad-Javad Azari Jahromi, care a declarat că încercarea Teheranului de a plasa un satelit pe orbită a eșuat.

Se pare că Israelul se îndepărtează de politica sa obișnuită constând în a nu confirma și nici a nega operațiunile sale militare pe teritoriul sirian. Săptămâna trecută, Gadi Eisenkot, predecesorul lui Kochavi în calitate de șef al Statului Major al IDF, a recunoscut că armata israeliană atacă aproape zilnic ținte din Siria și că a atins „mii de ținte” în țara vecină.

El a mai spus că guvernul israelian a furnizat arme și alte tipuri de sprijin forțelor rebele din Siria, confirmând relatările anterioare din presă cu privire la această practică.

353
Tagurile:
Iran, Atac, Siria, Benjamin Netanyahu

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

17
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

41
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

41
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...