Mevlüt Çavuşoğlu

Ankara a răspuns la amenințările lui Trump: Turcia nu se teme de amenințări

362
(reînnoit 13:04 14.01.2019)
Șeful diplomației turce, Mevlüt Çavuşoğlu, l-a criticat pe președintele SUA, Donald Trump, pentru amenințările exprimate în Twitter în adresa Turciei.

BUCUREȘTI, 14 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, l-a criticat pe Donald Trump pentru mesajul publicat în Twitter în care președintele american amenință că SUA ar putea lua măsuri economice împotriva Ankara în cazul în care aceasta va ataca unitățile de autoapărare kurde din Siria. Diplomatul și-a exprimat poziția la postul turc de televiziune NTV.

„Subiectele parteneriatului strategic nu se discută în rețele de socializare. Avem deschise toate canalele oficiale cu SUA (...). Observăm că asupra lui Trump se exercită presiuni majore, pentru ca acesta să nu retragă trupele din Siria. Iată de ce el se află într-o situație incomodă. Totuși, astfel de subiecte nu pot fi puse în discuție în rețele de socializare”, a declarat Çavuşoğlu.

De asemenea, el a adăugat că Turciei nu îi este frică de amenințări, iar SUA și celelalte state trebuie să dea dovadă de respect față de Ankara.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declarase că Ankara este gata să demareze o operațiune militară la Est de Eufrat și în Manbij împotriva unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, în cazul în care SUA nu le vor retrage.

Totuși, mai târziu, acesta a anunțat că va amâna declanșarea operațiunii militare în Siria, după discuția telefonică cu Donald Trump. În urma acestei discuții, președintele american a decis retragerea trupelor americane din Siria.

362
Tagurile:
Twitter, Siria, Donald Trump, SUA, Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu
Тема:
Războiul din Siria (399)
Tematic
O altă ”Ramură de măslin”? Turcia concentrează forțe la granița cu Siria
Turcia continuă să concentreze material de război la frontiera cu Siria. FOTO
Turcia a respins propunerea SUA de a renunța la achizițiile de S-400 rusești
Turcia nu va cere permisiunea SUA pentru o operațiune în Siria

Загрузка...