Zboruri amânate

Sute de zboruri anulate în Germania la 3 aeroporturi, din cauza grevelor

169
Sute de zboruri au fost anulate joi în Germania la trei aeroporturi mari, din cauza grevei în care au intrat lucrătorii din domeniul securităţii, nemulţumiţi ca nu li s-a aprobat o majorare de salariu.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik, Doina Crainic. În total, 350 de zboruri din 570 au fost anulate la aeroportul din Duesseldorf, peste 130 de zboruri la aeroportul din Koeln Bonn şi aproximativ 500 de zboruri la cel din Stuttgart. Aproximativ 110.000 de călători au fost afectați de greve, potrivit Sputnik Internaţional

Pe de altă parte, zborurile efectuate de companiile aeriene ruseşti – Aeroflot, S7 și Pobeda –, care utilizează aeroporturile respective lovite de greve, nu au fost încă anulate.

Miercuri, sindicatul german Verdi a cerut angajaților de la cele trei aeroporturi să intre în grevă pentru a solicita o majorare a salariului.

Decizia a fost luată după ce Verdi și Asociația Federală a Companiilor de Securitate din Aviație (BDLS) nu au reușit să obţină un acord privind creșterea salariilor angajaților din domeniul securităţii de la aeroporturile germane. Sindicatul cere ca salariul net să fie stabilit la 20 de euro pe oră.

169
Tagurile:
aeroporturi, Germania

Загрузка...