Avioanele militare franceze Dassault Rafale

Franța a explicat în ce condiții se va retrage din Siria

214
(reînnoit 11:07 10.01.2019)
Franța se va retrage din Siria doar când va fi identificată o soluție politică.

Emmanuel Macron în vizită la București
© AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik. Franța își va retragere trupele din Siria când va fi identificată o soluție politică, a declarat ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian.

Conflictul armat continuă în Siria din 2011. SUA și aliații lor desfășoară, din 2014, în Irak și Siria, operațiuni împotriva ISIS, acționând în Siria fără acceptul autorităților siriene, care consideră că astfel de acțiuni reprezintă o ocupație militară. În țară sunt peste două mii de militari americani, care împreună cu Forțele Democratice Siriene controlează teritoriile din Est și Nord-Est, bogate în resurse naturale.

“Suntem prezenți în Irak, avem o prezență mică în Siria. Desigur, când va fi identificată o soluție politică, ne vom retrage”, a declarat Le Drian la postul de televiziune CNews.

La mijlocul lunii decembrie 2018, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat victoria asupra grupării teroriste Statul Islamic în Siria, menționând că acesta era unicul motiv al aflării militarilor americani în această țară. Mai târziu, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sander, a anunțat că SUA a demarat retragerea trupelor din Siria, însă victoria asupra ISIS nu presupune desființarea coaliției internaționale.

214
Tagurile:
Jean-Yves Le Drian, Franța, Siria
Тема:
Războiul din Siria (399)
Tematic
Turcia continuă să concentreze material de război la frontiera cu Siria. FOTO
Macron: Coaliția va continua luptele în Siria
Putin și Netaniahu au discutat despre coordonarea acțiunilor în Siria
Turcia nu va cere permisiunea SUA pentru o operațiune în Siria

Загрузка...