RT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison

Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative privind activitatea Sputnik şi RT

355
(reînnoit 09:10 05.01.2019)
Hackerii de la Anonymous, într-o nouă serie de materiale privind activitățile proiectului guvernului britanic, Integrity Initiative, au publicat noi documente privind activitatea Sputnik și RT.

BUCUREŞTI, 5 ian - Sputnik. Anonymous au publicat rapoarte analitice privind activitatea structurilor mass-media rusești, precum și facturile emise pentru acestea, pe care hackerii le-au numit dovezi ale desfăşurării de analize de către Integrity Initiative din banii contribuabililor britanici, analize asupra activităţii Partidului Laburist și a liderului său, precum și canalul TV Russia Today. Documentele se referă, în special, la reflectarea incidentului din Salisbury, situația din țările fostei URSS și situația din Orientul Mijlociu, inclusiv Siria. Ministerul britanic de Externe a recunoscut deja autenticitatea documentelor anonime publicate anterior privind subiectul intervenției Londrei în afacerile țărilor UE și desfășurarea unui război informaţional orientat împotriva Rusiei.

Anonymous au publicat copii de facturi pentru un total de aproximativ 1.000 de lire sterline, emise pentru o anumită persoană care trăiește în Iordania sub numele de Jassar Jamal al-Tahat pentru "efectuarea de rapoarte pentru Integrity Initiative despre campaniile RT".

De asemenea, au fost publicate două rapoarte privind activitățile RT. Unul, al cărui autor este indicat Jassar al-Tahat, este o analiză a activității RT din Orientul Mijlociu, compilat în aprilie 2018. Al doilea, fără a preciza numele autorului, explorează principiile distribuirii știrilor în rețelele sociale, afirmă succesele RT și Sputnik pe aceste platforme. "Planurile de a contracara RT" și "Motivele pentru care acestea acţionează împotriva RT" - înşişi hackerii amintesc de aceste rapoarte.

Primul raport este datat pe 9 aprilie, al doilea fără dată, iar conturile sunt marcate pe 15, 18 și 21 aprilie.

Potrivit unui raport, în Orientul Mijlociu, "RT este acum perceput ca cea mai fiabilă sursă de informație, oferind cealaltă parte a istoriei" și răspunzând vectorului dezvoltării regiunii, mai ales că intelectualii locali trăiau sub dominația narațiunii occidentale, "iar dorinţa lor acum este să vadă cealaltă parte". Autorul raportului recunoaște, de asemenea, că RT are un asemenea grad de încredere într-o regiune pe care sursele d einformare occidentale nu o posedă.

După cum se menționează în raport, RT se bucură de o reputație în Orientul Mijlociu ca o sursă "oferind o perspectivă nouă, complexă și avansată, care permite oamenilor să înțeleagă noile tendințe pe care ceilalți radiodifuzori nu le explică".

"Siria a dat un exemplu clar: inainte ca ruşii să vină în Siria, ştirile erau umplute cu tabloul occidental şi oamenii au început să întrebe ce se întâmplă cu adevarat". Când au venit ruşii, ei ... au început să spună ce se întâmplă în lume", scrie autorul.

Al doilea raport menționează succesul RT și Sputnik în rețelele de socializare, în special în contextul neîncrederii față de resursele informaționale occidentale în rândul publicului vestic. De exemplu, după ce avionul Su-24 rusesc a fost doborât în 2015, "RT și Sputnik au început să publice articole de promovare a poziției rusești" și să câștige un sprijin puternic. În același timp, articolul RT privind Reddit a adunat 11 mii de comentarii, în timp ce cel apărut pe CNN, pe locul al doilea, - doar 2,2 mii. "Simpatiile comune pe rețelele de socializare erau de partea rusă", scrie autorul.

Scandalul privind iIntegrity Initiative

În noiembrie 2018, hackerii au publicat pentru prima dată documente despre activitățile Integrity Initiative al Institutului de Administrație Publică, care, în opinia lor, ar putea folosi Marii Britanii pentru a interveni în afacerile interne ale țărilor europene și pentru războiul informaţional împotriva Rusiei. Potrivit Anonymous, programul institutului nu a fost actualizat încă din 2017, lipsesc informații despre angajații săi și detaliile de contact ale instituției, iar codul programului publicațiilor online sugerează că acestea sunt făcute automat.

355
Proteste în SUA

Facebook are un plan în cazul unui haos după alegerile din SUA

2
(reînnoit 17:37 22.09.2020)
Facebook dispune de un plan de restricționare a conținutului în rețele de socializare în cazul unor tulburări sociale după alegerile prezidențiale din SUA.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Compania Facebook va lua niște „măsuri drastice și excepționale” pentru a limita răspândirea unui conținut pe platforma sa, în cazul în care alegerile prezidențiale din noiembrie în SUA vor provoca un haos sau dezordini, a declarat șeful secției politici și comunicări a Facebook, Nick Clegg, într-un interviu oferit Financial Times.

Potrivit lui Clegg, compania a elaborat un set de măsuri restrictive pentru a face față unor posibile “tulburări sociale”, dar și pentru a minimaliza “dilemele politice”, care ar putea apăra din cauza că buletinele depuse direct la secțiile de vot sunt numărate mai repede decât cele expediate prin poștă.

“Avem câteva opțiuni extreme, în cazul în care va apărea o situație de haos extremă sau violențe”, a declarat Clegg, fără a specifica despre ce măsuri este vorba.

Facebook a refuzat să ofere detaliile planului de control al conținutului, în legătură cu alegerile, pentru că răufăcătorii ar putea utiliza această informație pentru elaborarea unor măsuri.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 3 noiembrie. Actualul președinte, Donald Trump, candidează pentru cel de-al doilea mandat, oponentul său fiind candidatul din partea Partidului Democrat, Joe Biden.

2
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, Rezultate, SUA, alegeri, Facebook
Tematic
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Trump, inițiativă fulminantă, lovitură pentru ”progresiști”
Cine îi vrea moartea lui Trump? Președintele a primit otravă
Femeie arestată pentru tentativă de asasinare a lui Trump
Posibil o ultimă discuție între Trump și Putin înainte de alegerile din noiembrie

Загрузка...
Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Expert rus, despre mesajul lui Merkel, adresat ONU

17
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Mesajul video lui Merkel, adresat Adunării Generale a ONU reprezintă “un cuțit în spatele Rusiei” și exprimă dorința Germaniei de a deveni membru permanent al Consiliului de Securitate.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Declarația cancelarului german, Angela Merkel, în care se plânge că deciziile importante “sunt blocate prea des” în Consiliul de Securitate al ONU, și îndeamnă la o reformare a organizației, e o înțepătură a Rusiei, consideră fostul adjunct al secretarului general al ONU, adjunctul secretarului Camerei Societății Civile a Rusiei, Serghei Ordjonikidze. Totodată, ea și-a reiterat dorința ca Germania să participe la lucrările Consiliului de Securitate.

Mai devreme, într-un mesaj video, adresat Adunării Generale a ONU, Merkel a menționat că deciziile importante sunt “prea des” blocate în Consiliul de Securitate al ONU, a îndemnat la reformarea organizației și la o identificare mult mai eficientă a soluțiilor la provocările globale.

“Ne-a înțepat și totodată a menționat că vor să participe și ei la Consiliul de Securitate. Dacă încerci să te impui prea des, atunci vei auzi tot atât de des “nu”, iar acestor oameni nu le place când le spui „nu”. Americanii au propus, spre exemplu, un plan bilateral de limitare a armelor strategice și au spus: trebuie să-l acceptați și atât. Nu e serios deloc. De regulă, negocierile se poată nu doar o zi și nu doar o lună. De ce ar trebui să îmbrățișăm și să acceptăm orice propunere? Avem și noi interesele noastre”, a declarat Ordjonikidze agenției RIA Novosti.

Acesta a mai adăugat că sensul mesajului lui Merkel constă nu în anularea dreptului la veto în Consiliu de Securitate, ci în faptul ca “Germania de mai mult timp și insistent vrea să participe la activitatea acestui organ”.

“Odată ce nu reușesc să modifice Carta ONU, sunt aleși doar în calitate de membri nepermanenți. De fapt, sunt prezenți acolo”, a spus Ordjonikidze.

“În ceea ce privește reforma Consiliului de Securitate, e ceva cu totul logic. Lumea de azi se deosebește de lumea din 1945. Consider că e timpul pentru o astfel de reformă, însă nu trebuie să fie vorba exclusive de Germania. Nu. În rezolvarea unei multitudini de probleme ale lumii contemporane participă statele din Asia, Africa, America Latină. Observăm acest lucru în timpul soluționării a multor crize și conflicte. Iată de ce, desigur, extinderea Consiliului de Securitate trebuie să aibă loc în niște limite rationale, pentru ca acest organ să rămână unul funcțional”, a menționat expertul.

Consiliul de Securitate al ONU reprezintă o structură permanentă a organizației, pe seama căreia se află sarcina de a menține pacea și securitatea internațională. În Consiliul sunt reprezentate 15 state: cinci cu statut permanent și zece cu statut temporar. Membrii permanenți sunt: Rusia, SUA, Marea Britanie, China și Franța. Aceștia dețin dreptul de veto. Alți zece membri ai Consiliului sunt aleși pentru un mandat de doi ani. În luna octombrie, președinția Consiliului de Securitate al ONU va reveni Rusiei.

17
Tagurile:
Germania, ONU, Angela Merkel
Tematic
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA
VIDEO: Discursul lui Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU
Reprezentantul Crimeii, oprit să vorbească la Forumul ONU

Загрузка...