hacker

Hackerii au publicat datele personale ale politicienilor germani

158
(reînnoit 17:55 04.01.2019)
Datele personale ale sute de politicieni germani au ajuns pe internet în urma unui atac cibernetic de proporții.

BUCUREȘTI, 4 ian – Sputnik. Hackerii au publicat în internet datele personale ale sute de politicieni germani, inclusiv numere telefoanelor mobile, adresele personale, scrisorile din emailurile personale, anunță postul de radio rbb Inforadio.

De asemenea, au fost publicate imaginile pașapoartelor ale unor oficiali de stat, datele cardurilor electronice ale membrilor familiilor lor, conversațiile cu rudele.

Țitnele atacului cibernetic au devenit toți reprezentanții partidelor din Bundestag, în afara celor de la Alternativa pentru Germania (AfD).

Deocamdată nu se cunoaște cine se află în spatele atacului. Contul care a fost utilizat pentru publicarea datelor are peste 16 mii de abonați. Acesta ar aparține unei platforme, operatorul căruia s-ar putea afla în Hamburg.

Surse citate de publicația Bild au anunțat că incidentul nu a afectat rețeaua guvernamentală care se află sub protecția Oficiul Federal pentru Securitatea Informațională (BSI).

Potrivit tabloidului, acest lucru presupune că sistemul de comunicare în interiorul guvernului federal și altor instituții importante nu au avut de suferit.

De asemenea, din dimineața de vineri, BSI, Oficial Federal al Poliției de Investigații Penale și Serviciul pentru Apărarea Constituției au demarat o investigație pe marginea acestui caz.

Potrivit ziarului, atacul a vizat datele personale ale membrilor guvernului federal, inclusiv Angela Merkel.

Reacții oficiale

Adjunctul purtătorului de cuvânt al guvernului Germaniei, Martina Fitz, a declarat în cadrul unui briefing că autoritățile sunt îngrijorate de acest atac cibernetic.

Aceasta a specificat că potrivit informațiilor existente, este vorba de politicienii de toate nivelurile: cei din Parlamentul European, Bundestag, Landtaguri și chiar de politicieni de nivel communal.

“Guvernul federal tratează cu o maximă seriozitate acest caz”, a declarat Fitz.

Ea a adăugat că centrul guvernamental pentru securitatea cibernetică “investighează incidentul”, instituția va verifica „proporțiile și cauzele” producerii atacului.

Totodată, aceasta a negat informațiile apărute în presă potrivit cărora incidentul a afectat datele secrete ale guvernului și ale Angelei Merkel în persoană.

„Din punct de vedere al oficiului cancelarului, potrivit estimărilor existente, niciun fel de informații și date sensibile nu au fost publicate în internet, e vorba inclusiv și de persoana cancelarului”, a menționat Fitz.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Germaniei, Jens Flosdorff, a declarat că armata națională nu a fost afectată de atacul cibernetic.

Reprezentantul MAI, Soren Schmidt, a declarat că instituția pe care o prezintă verifică dacă în spatele atacului se află servicii de informații străine.

“E un obiect al investigației”, a spus el, fiind întrebat în cadrul unui briefing despre acest incident.

Fitz a mai adăugat că deocamdată “nu poate fi data o apreciere detaliată și finală a atacului”, odată ce ancheta se află în curs de desfășurare.

158
Tagurile:
Atac cibernetic, Germania
Tematic
Atac cibernetic asupra siteului Comisiei Electorale Centrale din Rusia
Alertă! Atac cibernetic în România asupra unui site plin cu date personale!
Senator american: Rusia a depășit SUA în războaiele cibernetice
Rusia a blocat 25 mln de atacuri cibernetice la infrastructurii IT în timpul Mondialului
Ministrul Securității Cibernetice din Japonia nu s-a atins niciodată de un computer
Erdogan: Turcia a respins un atac cibernetic asupra comandamentului militar

Загрузка...