Iran, lansare a unei rachete balistice

SUA cere Iranului renunțe la lansările de rachete

106
(reînnoit 17:35 03.01.2019)
Astfel regimul ayatollahilor ar putea să elimine multe consecințe nefavorabile.

BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. Iranul trebuie să renunța la lansările de rachete pentru a evita înăsprirea izolării economice și diplomatice, a declarat Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

Ministerul Apărării al regimului de la Teheran a anunțat public despre planurile de lansare a trei rachete spațiale în următoarele luni. Aceste acțiuni demonstrează o totală ignorare a rezoluției 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, se spune într-o declarație a lui Pompeo.

"SUA nu vor sta pasive în timp ce politica distructivă a regimului iranian supune unor riscuri stabilitatea și securitatea internațională. Sfătuim regimul să-și revadă aceste lansări provocatoare și să renunțe la orice acțiuni legate de rachetele balistice pentru evitarea înăspririi economice și diplomatice", a adăugat Secretarul de Stat.

Washingtonul insistă că rezoluția 2231 interzice Iranului să testeze rachete, însă Rusia afirmă că în textul rezoluției nu e vorba de o interzicere ci de un îndemn.

Anterior, reprezentantul permanent al Iranului la ONU, Gholamali Khoshroo, a chemat Consiliul de Securitate al ONU să tragă la răspundere SUA pentru retragerea din acordul nuclear cu Iranul.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, la rândul lui, a declarat că rezoluția ONU nu interzice Iranului lansări de rachete și nu există niciun fel de dovezi a existenței unor componente nucleare în aceste testări.

106
Tagurile:
rachete balistice, Mike Pompeo, Iran
Tematic
Cutremurul de pământ din Iran: Crește numărul celor afectați. FOTO, VIDEO
Putin va efectua o vizită în Iran
Israel: Teheranul încalcă acordul nuclear. Iran: Statul evreu elaborează arma atomică
Iran: un afacerist a fost executat pentru crime economice
Rusia și Iran au elaborat un program de cooperare militară

Загрузка...