Vorsitzender der VR China Xi Jinping

Liderul Chinei a anunțat prioritățile politicii externe chineze în anul 2019

247
(reînnoit 18:19 31.12.2018)
Președintele Chinei, Xi Jinping, a stabilit liniile directoare ale politicii externe chineze în anului 2019.

BUCUREȘTI, 31 dec – Sputnik. În anul 2019 diplomația chineză se va concentra asupra promovării inițiativei integraționiste “Noul Drum al Mătăsii”, susținând procesele de globalizare și edificarea comunității globale a unui singur destin, a declarat președinte Chinei, Xi Jinping, într-un mesaj adresat națiunii la sfârșit de an.

Șeful statului chinez a confirmat că principiile fundamentale ale politici externe a Chinei vor porni de la disponibilitatea pentru un dialog deschis cu toți partenerii, pe de o parte, și de la susținere fermă a principiilor sale, pe de altă parte.

“În pofida tuturor schimbărilor pe plan internațional, China nu va renunța la convingerea și determinarea fermă în ceea ce privește apărarea suveranității de stat și asigurarea securității, nu va renunța la principiile binelui și apărării sincere a păcii în întreaga lume, în promovarea dezvoltării universale”, a menționat Xi Jinping.

Acesta a subliniat că anume deschiderea spre lumea din afară rămâne un laitmotiv al diplomației chineze.

“Întreaga lume a observat accelerarea pașilor Chinei pe calea reformelor și deschiderii, menționând hotărârea fermă și încrezătoare a poporului chinez față de înfăptuire a reformelor și extindere a relațiilor externe. Pașii noștri de reformare nu se opresc aici, ușile noastre se deschid tot mai larg pentru lumea din afară”, a spus președintele chinez.

Despre agenda politicii externe a Chinei în anul 2019 președintele Chinei a vorbit mai devreme și la reuniunea de la finele anului a Consiliului Popular Politic Consultativ al Chinei, în cadrul căreia șeful statului a confirmat principiile fundamentale ale diplomației chineze.

Observatorii sunt convinși că în anul 2019 diplomația chineză va deveni mult mai activă. În acest scop au fost adoptate anumite modificări ai legislației: ideea edificării unei societății globale a unui singur destin a fost introdusă pe 11 martie în Constituție. Cel mai important eveniment al următorului an va deveni forumul „Noul Drum al Mătăsii”, care va avea loc în aprilie, urmând să aibă ca invitat pe Vladimir Putin.

247
Tagurile:
2019, Politica externă, Xi Jinping, China
Tematic
Ieroglifele anului în China
Mesaj dur din China: ”Haina de primar îi era mare, cea de președinte îi este cearșaf!”
Un obiectiv realizabil: ridicarea schimbului de mărfuri dintre Rusia și China la $200 mlrd
Sonda spațială chineză Chang'e 4 a ajuns pe orbita Lunii și se pregătește de aselenizare

Загрузка...