Petro Poroșenko

Peste 80 la sută din ucraineni dezaprobă activitatea lui Poroșenko

188
(reînnoit 19:27 28.12.2018)
Majoritatea absolută a ucrainenilor sunt nemulțumiți de activitatea președintelui Petro Poroșenko și a guvernului.

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. Peste 80 la sută din ucraineni sunt nemulțumiți de activitatea președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, și a actualului cabinet al miniștrilor, relevă datele unui sondaj efectuat de centrul de studii sociale Sofia.

Patriarhul Kiril
© Sputnik / Валерий Мельников

Astfel, peste 81,9 la sută din respondenți au declarat că nu aprobă activitatea lui Petro Poroșenko în calitate de președinte al Ucrainei. Alți 13,5 la sută din cei intervievați mai curând aprobă activitatea liderului ucrainean, iar cei care sunt mulțumiți de activitatea lui constituie 2,8 la sută, anunță agenția ucraineană Strana.

În ceea ce privește activitatea guvernului, acesta se bucură de aprobarea a 6,8 la sută din ucraineni, în timp ce 86,9 la sută din respondenți au o atitudine negativă.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-25 decembrie, pe un eșantion de 2003 de persoane din toate regiunile ale Ucraine (aflate sub controlul autorităților de la Kiev), prin metoda interviului direct. Marja de eroare constituie 2,2 la sută.

Următoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în Ucraina pe 31 martie 2019. Startul campaniei electorale va fi dat oficial în decembrie 2018.

188
Tagurile:
Sondaj, Ucraina, Petro Poroșenko
Tematic
Ucraina: Navele Serviciului de Frontieră au intrat în stare de luptă
Majoritatea cetățenilor Rusiei nu cred că este posibil un război cu Ucraina
Lavrov: Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina
De azi Ucraina nu se mai află în stare de război
Patriarhul Kiril, despre "soborul de unificare" din Ucraina

Загрузка...