Damasc

Surse: Arabia Saudită nu se opune revenirii Siriei în Liga Statelor Arabe

104
(reînnoit 18:47 28.12.2018)
Arabia Saudită nu are nimic împotriva revenirii Siriei în Liga Statelor Arabe, anunță postul de televiziune libaner Al-Mayadeen.

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. Arabia Saudită a comunicat statelor arabe că nu este împotriva revenirii Siriei în Liga Statelor Arabe (LSA), a anunțat vineri postul de televiziune libanez Al-Mayadeen, cu referință la surse diplomatice.

Calitatea de membru al Siriei a fost suspendată în noiembrie 2011 în urma suprimării de către autoritățile de la Damasc a acțiunilor de protest. Majoritatea statelor arabe și-au retras ambasadorii din Damasc și s-au alăturat sancțiunilor economice asupra Siriei.

“Arabia Saudită a informat capitalele statelor arabe despre faptul că nu are nimic împotriva revenirii Siriei în Liga Statelor Arabe”, se spune în anunț.

Ministrul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a declarat joi că revenirea Siriei în LSA va fi posibilă doar dacă va exista acceptul statelor-membre ale organizației. Joi, Emiratele Arabe Unite și-au redeschis ambasada din Damasc, care a fost închisă timp de șase ani din cauza situației politice și războiului din Siria. În iunie, acesta declarase că suspendarea calității de membru a Siriei a fost o greșeală.

Surse din cadrul administrației prezidențiale a Tunisului au informat RIA Novosti că unele state arabe, inclusiv Tunisia și Algeria, coordonează eforturile de readucere a Sriei în LSA. Potrivit sursei citate, președintele Tunisiei, Béji Caïd Essebsi, intenționează să pună în discuție la summitul din ianuarie chestiunea invitării președintelui Siriei, Bashar Assad, la summitul din martie al LSA.

104
Tagurile:
Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Damasc, Siria
Tematic
Siria: apărarea antiaeriană respinge atacul nocturn. VIDEO
Moscova despre viitorul zonelor pe care le vor părăsi americanii în Siria
Berlinul nu crede în victoria SUA asupra ISIS în Siria
Opinie: când vor pleca din Siria forțele pro-iraniene
Çavuşoğlu: Turcia a avut un aport la decizia SUA de a retrage trupele din Siria

Загрузка...