Militari americani

Franța negociază cu SUA condițiile retragerii din Siria

262
(reînnoit 17:00 20.12.2018)
Franța și statele implicate în coaliția internațională antiteroristă din Siria poartă negocieri cu Washingtonul cu privire la condițiile de retragere a trupelor.

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Franța și membrii coaliției internaționale antiteroriste poartă consultări cu Washingtonul cu privire la termenii și condițiile realizării deciziei de retragerea a trupelor americane din Siria, a declarat reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Franței.

Miercuri, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre victoria asupra grupării teroriste ISIS în Siria, menționând că aceasta este singurul motiv aflării trupelor americane în țară. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunțat că SUA au demarat procedura de retragere a militarilor din Siria, însă victoria asupra ISIS nu presupune lichidarea coaliției internaționale.

“Statele partenere a coaliției internaționale și noi înșine purtăm negocieri cu Washington cu privire la termenele și condițiile realizării deciziei anunțate de președintele SUA cu privire la retragerea forțelor americane implicate în lupta cu ISIS în Siria”, a declarat reprezentantul oficialităților franceze în cadrul unui briefing organizat joi.

262
Tagurile:
SUA, Franța, Siria
Тема:
Războiul din Siria (419)
Tematic
De temut: Rusia evidenţiază eficacitatea noilor arme folosite în Siria
Putin a vizitat expoziția de arme capturate în Siria
Urgent: SUA își retrag trupele din Siria
Senatorii au criticat decizia lui Trump de a retrage trupele din Siria

Загрузка...