Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014

Le Pen, despre urma rusească în protestele din Franța: teorii ale conspirației

151
Zvonurile despre implicarea Rusiei în acțiunile de protest din Franța, precum și despre orchestrarea atentatului terorist de către guvernul francez reprezintă niște teorii ale conspirației, consideră liderul partidului francez “Adunarea Națională”, Marine Le Pen.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik. Discuțiile despre posibila ”urmă rusească” în acțiunile de protest ale „Vestelor Galbene” și implicarea guvernului Franței în organizarea atentatului terorist din Strasbourg reprezintă doar niște teorii ale conspirației, consideră liderul partidului francez de opoziție „Adunarea Națională”, Marine Le Pen.

“În Franța existau teorii ale conspirații din cele mai vechi timpuri. Sunt de acestea care există în redacțiile instituțiilor media. Există jurnaliști care ne povestesc că în spatele “Vestelor Galbene” se află Rusia sau chiar Steve Bannon”, a spus Le Pen, fiind rugată de prezentatoarea postului de radio RTL să comenteze zvonurile potrivit cărora atentatul terorist de la Strasbourg ar fi fost orchestrat de autoritățile franceze în contextul protestelor “Vestelor Galbene”.

Politicianul a adăugat că „desigur nu există nicio conspirație, însă există o amenințare teroristă majoră”.

Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Secretariatul General pentru Apărare și Securitate Națională a Franței (SGDSN) investighează o presupusă implicare a Rusiei în acțiunile de protest din țară. Kremlinul a calificat astfel de acuzații drept calomnie subliniind că Rusia consideră protestele Franța o problemă internă a acestei țări.

151
Tagurile:
Rusia, proteste, Vestele Galbene, Marine Le Pen
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (59)
Tematic
Franţa: peste 4500 de persoane reţinute de la izbucnirea protestelor "Vestelor Galbene"
Londra: „Vestele Galbene” pro-Brexit au blocat Westminster Bridge (video)
Epopeea Vestelor Galbene, actul 5. Poliția face uz de gaze lacrimogene. VIDEO

Загрузка...