Donald Trump

Trump a semnat decretul de înființare a forțelor spațiale

262
Donald Trump a semnat decretul de înființare a forțelor spațiale ale SUA, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a semnat decretul cu privire la înființarea comandamentului forțelor spațiale, textul căruia a fost publicat pe site-ul oficial al Casei Albe.

"În conformitate cu dreptul meu de comandant suprem și în coordonare cu ministrul Apărării și șeful comitetului unit al șefilor statelor majore ordon înființarea comandamentului forțelor spațiale ale Statelor Unite în calitate de comandament unificat militar activ", se spune în document.

Noua structură va fi responsabilă de „sfera spațială, care anterior era în vizorul șefului comandamentului strategic al SUA”. Lista completă drepturilor și obligațiilor a instituției urmează să fie publicată mai târziu. Potrivit documentului semnat, ministrul Apărării urmează să propună candidații pentru funcția de comandant al noii structuri, precum și un adjunct al acestuia.

Resursele financiare pentru crearea forțelor spațiale urmează să fie incluse în bugetul anului 2020. Un șir de experți și-au exprimat îndoieli cu privire la raționalitatea deciziei luate de Trump, pentru că, de facto, forțele spațiale ale SUA există deja în cadrul forțelor aeriene și comandamentului strategic al țării.

Conform bugetului apărării pentru anul fiscal 2019, care începe pe 1 ianuarie 2018, Agenția de Apărare Antirachetă a SUA, care face parte din sistemul Pentagonului, urmează în viitorul apropiat să demareze activitatea de desfășurare în spațiul cosmic a sistemelor de urmărire și interceptare a rachetelor balistice. Potrivit documentului, elaborarea și implementarea “unei arhitecturi spațiale senzoriale” urmează să fie finalizată până pe 31 decembrie 2022, iar sistemele de interceptare urmează să fie desfășurate mai târziu.

În prezent, acordurile internaționale interzic desfășurarea în spațiul cosmic a armelor de distrugere în masă. Deocamdată, nicio țară care are acces la tehnologii spațiale, nu a desfășurat arme în spațiul cosmic.

262
Tagurile:
Casa Albă, SUA, Donald Trump, Forțe spațiale
Tematic
Astronauții de culoare nu sunt agreați în echipajele navelor spațiale Soiuz?
Războiul Stelelor: În scurt timp, SUA vor proceda la crearea trupelor spațiale
Primul turist spațial care va face înconjurul Lunii a fost ales, curând îi vom afla numele
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale
Echipajul ISS efectuează descărcarea cargoului spațial rusesc andocat la stație
Rusia vrea să cucerească Luna: se va elabora un nou program spațial

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

59
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

84
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

84
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...