Nord Stream 2

Parlamentul European cedează în fața SUA și condamnă Nord Stream 2

243
După ce Camera Inferioară a Congresului american a adoptat o rezoluție care sprijină impunerea sancțiunilor pentru proiectul Nord Stream 2, Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție prin care se solicită anularea construcției gazoductului. Potrivit deputatului rus Anton Morozov, instituția "a cedat în mod clar presiunii din partea Statelor Unite".

BUCUREȘTI, 13 dec - Sputnik. Parlamentul a adoptat cu 433 de voturi pentru, 105 împotrivă și 30 de abțineri, o rezoluție care evaluează ultimele evoluții legate de Acordul de Asociere UE-Ucraina, care a intrat în vigoare în 2017, și condamnând construcția conductei de gaze Nord Stream 2.

"Deputații europeni salută cooperarea excelentă a Ucrainei în sectorul energetic și realizările sale în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile. (...) Deoarece țara joacă un rol crucial pentru Europa în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, deputații europeni condamnă, de asemenea, construcția conductei de gaz Nord Stream 2, numind-o "proiect politic care reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității energetice europene", se menționează în document.

Rezoluția Parlamentului European prin care se solicită abandonarea proiectului Nord Stream 2 indică faptul că organizația a cedat presiunii din partea Statelor Unite, a declarat membrul comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat a Federației Ruse Anton Morozov.

"Parlamentul European a cedat în mod clar presiunii din partea Statelor Unite, care sunt interesate de piața europeană a gazelor și va încerca să înlocuiască livrările rusești de gaze naturale cu a lor", a declarat parlamentarul pentru Sputnik.

Oficialul a subliniat, de asemenea, că Nord Stream 2 nu înseamnă refuzul de a urma traseul tradițional pe teritoriul ucrainean, atâta timp cât partea ucraineană garantează securitatea aprovizionării spre Europa.

Camera inferioară a Congresului american a votat în unanimitate miercuri, 12 decembrie, rezoluția care sprijină impunerea sancțiunilor pentru proiectul Nord Stream 2. Oficialii americani au cerut, de asemenea, țărilor europene să renunțe la construcția acestuia, notează Sputnik France.

243
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

59
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

59
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

85
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

85
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...