Strasbourg, după atacul terorist

Fost ministru român despre tragedia de la Strasbourg spune clar cine e vinovat

195
(reînnoit 15:10 12.12.2018)
Daniel Funeriu precizează că nu mai este dispus să facă nici un compromis în numele nici unei „valori” cât timp nu este securizat respectul pentru viaţă.

BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a comentat tragedia de aseară din Strasbourg, oraş despre care spune că îi este casă de 30 de ani.

Şi, tot de atunci, vede, zilnic, cum „monstrul terorismului islamic” creşte, hrănit de „relativismul moral, lenea şi imbecilitatea unor iresponsabili”.

„Oare cât timp o să mai murim pe străzile oraşelor noastre până să avem curajul adevărului, până o să avem curajul să distingem în discursul public ceea ce este „cultură” de ceea ce este „barbarie” şi să luăm cele mai dure măsuri în perimetrul legilor noastre pentru a ne proteja copiii?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

Fără compromisuri

Fostul ministru a precizat că nu mai este dispus să facă vreun compromis, în numele nici unei aşa-zise valori, atâta timp cât nu e securizată radical prima valoare a lumii creştine şi anume respectul pentru viaţă.

Mai mult, a explicat că, în faţa sa, nici un „apostol al păcii confesionale” nu va avea nicio credibilitate atâta timp cât nu luptă pentru ieșirea din sclavagie a femeilor musulmane, „atâta timp cât acceptă predici explicite sau implicite de supunere la inepțiile unui ”profet”, ”guru” sau ”whatevermoron” care cere sângele necredincioșilor, nu mai accept nicio formă de expresie a aderenței la ”religii” care cer sânge”.

Mai mult, Funeriu a explicat că, din acest moment, consideră părtaş la crimă orice persoană care relativizează pericolul în care sunt puşi copiii de către lideri „slabi şi leneşi”, sub pretextul „valorilor” sau sloganurilor care „adorm conştiinţe, dar ne omoară copiii”.

Este cea mai dură şi mai precisă declaraţie privind pericolul reprezentat de terorism şi care arată că a venit vremea să deschidem ochii, măcar în ultimul ceas, când deja lucrurile au luat-o pe un drum totalmente greşit.

Funeriu nu se teme să spună lucrurilor pe nume şi să arate spre liderii lumii care, spune el, sunt complici la crimele urii, crime hrănite prin discursurile lor generoase.

„PS: ceea ce am scris mai sus este un perfect discurs al păcii. Al păcii sănătoase și durabile, pentru că prima condiție pentru a avea pace este să știm să separăm binele de rău și să eradicăm răul, indiferent sub ce formă este deghizat răul”, a punctat Daniel Funeriu.

Potrivit informaţiilor de ultimă oră prezentate de Sputnik, atacatorul de la Strasbourg, identificat ca un tânăr în vârstă de 29 de ani, care are antecedente penale, a strigat „Allahu Akbar“, potrivit procurorului. Patru persoane au fost reținute în baza suspiciunii că au legături cu suspectul.

Reamintim că, aseară, trei persoane au fost ucise şi alte 13 rănite în urma unui schimb de focuri în apropiere de celebra Piaţă de Crăciun din Strasbourg.

195
Tagurile:
Vinovaţi, postare, Strasbourg, Daniel Funeriu
Tematic
Atentat terorist în Franța – morți și răniți lângă Parlamentul European!
Tragedia care a cutremurat întreaga lume - Viorica Dăncilă reacționează!
Piața de Crăciun din Strasbourg după atacul armat de marți noapte
Bilanțul victimelor atacului de la Strasbourg a fost revizuit
LGBT

După inaugurarea lui Biden, site-ul Casei Albe a devenit susţinător LGBTQ

90
(reînnoit 19:12 21.01.2021)
Pe lângă numirea primei femei transgender în funcția de ministru adjunct, site-ul oficial al Casei Albe a fost modificat pentru a permite utilizatorilor să aleagă inclusiv un pronume non-binar.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. În timpul campaniei sale, Joe Biden a promis să protejeze drepturile comunității LGBTQ. La câteva ore după începerea mandatului său prezidențial, a apărut o primă noutate.

Astfel, site-ul Casei Albe și-a actualizat formularul de contact, permițând acum persoanelor care vor să contacteze administrația să aleagă dintre următoarele opţiuni: „ea / al ei, el /al lui, ei / al lor, altul sau prefer să nu spun”.

De asemenea, meniul permite alegerea menţiunii non-binare „Mx”.

„Anul trecut m-am plâns că a trebuit să-mi menţionez incorect sexul la recensământul din 2020. Astăzi pot selecta titlul «Mx» și pronumele «ei / al lor» pe pagina de contact a Casei Albe. Știu că nu este mult, dar este un început”, a scris un utilizator, citat de CBS News.

Alianța gay și lesbiene împotriva defăimării (GLAAD) a salutat această posibilitate pe contul său de Twitter.

​De asemenea, marți, 19 ianuarie, noul președinte a numit-o în funcția de ministru adjunct al Sănătății pe Rachel Levine, un transgender, specialist în pediatrie și psihiatrie.

„Reprezintă o alegere istorică și extrem de calificată pentru a conduce politicile de sănătate ale administrației noastre”, a afirmat Joe Biden, potrivit Sputnik France.

90
Tagurile:
LGBT, Casa Albă, Joe Biden

Загрузка...
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov condamnă decizia SUA de includere a Cubei în lista sponsorilor terorismului

89
(reînnoit 18:49 21.01.2021)
Serghei Lavrov a condamnat decizia SUA de a include Cuba în lista statelor care sponsorizează terorismul, într-o discuție cu omologul său cubanez.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu omologul său cubanez, Bruno Rodríguez Parrilla, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a condamnat în mod categoric decizia SUA de a include Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului, se menționează într-un comunicat al MAE de la Moscova.

Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe
Пресс-служба МИД РФ

În cadrul discuției din 21 ianuarie, Lavrov și Parrilla, au discutat despre aspectele actuale ale dezvoltării parteneriatului strategic bilateral, inclusiv în sfera economică și comercială. Diplomații și-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperare în sectoarele prioritare.

Ministrul rus a subliniat unitatea pozițiilor în susținerea obiectivelor și principiilor de bază ale Cărții ONU, în respingerea practicii aplicării unor sancțiuni unilaterale care contravin normelor dreptului internațional.

“A fost reiterată poziția solidară și necesitatea anulării imediate a blocadei comerciale și financiare la care este supusă insula de către SUA. Serghei Lavrov a condamnat în mod categoric decizia Washingtonului de includere a Cubei în lista americană a statelor care sponsorizează terorismul”, anunță diplomația rusă.

Departamentul de Stat al SUA a inclus în luna ianuarie Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului “pentru susținerea în mai multe rânduri a acțiunilor de terorism internațional și adăpostirea teroriștilor”. Parrilla a calificat acest gest drept unul ipocrit și cinic, acuzând SUA de oportunism politic.

89
Tagurile:
Cuba, SUA, Serghei Lavrov
Tematic
Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
Cuba are un nou lider
Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
(VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
Încă un dezacord UE-SUA: Europa sprijină Cuba împotriva Washingtonului
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

0
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

0
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...