Atac terorist la Strasbourg

Atacul terorist de la Strasbourg: ultimele detalii, imagini video şocante şi Planul Alb

444
(reînnoit 09:08 12.12.2018)
Sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizați în noaptea de marți spre miercuri pentru a căuta autorul fugar al atacului şi care a ucis cel puțin trei persoane marți noaptea în Piața de Crăciun de la Strasbourg, iar guvernul francez a decis să declare în Franța "stare de urgenţă".

BUCUREŞTI, 12 dec - Sputnik. Un om îarmat a ucis marți trei persoane în perimetrul celebrei Piețe de Crăciun din capitala Alsaciei, a declarat miercuri ministrul francez de Interne.

Ce s-a întâmplat?

Marți, în jurul orei 20:00, un bărbat a deschis focul pe rue des Orfèvres, lângă Piața de Crăciun, după care a fugit de la faţa locului.

"Între orele 20.20 și 21.00", atacatorul s-a pomenit de două ori într-un schimb de focuri cu forțele de securitate înainte de a fugi, a declarat Christophe Castaner.

În timpul acestor schimburi de focuri, atacatorul a fost rănit de o patrulă de soldați ai Operațiunii Sentinel care asigură securitatea la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, a declarat o sursă din cadrul Poliției.

Potrivit statului major al Armatei, un soldat a fost rănit ușor la mână prin ricoşet, după o împușcătură a atacatorului.

Bilanțul provizoriu

Ministrul francez al Afacerilor Interne, Christophe Castaner, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, în noaptea de marți spre miercuri un bilanţ de trei morți și doisprezece răniți, dintre care șase în urgență absolută.

Identitatea atacatorului

Fără a dezvălui identitatea atacatorului, Castaner a spus că individul era "cunoscut prin comportamentul său negativ privind încălcarea dreptului comun, pentru care a fost condamnat în Franța și Germania, ispăşindu-și deja sentințele.

Potrivit unei surse avizate, suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cu fișa S (indicator utilizat de autoritățile de aplicare a legii pentru a semnala o amenințare la adresa securității naționale), urma să fie interpelat marţi dimineață de către reprezentanții jandarmeriei într-o investigație de drept comun.

Așa cum a declarat AFP, procuratura din Paris a deschis o investigație pentru "asasinate, încercări de asasinat în legătură cu o organizaţie teroristă și conspirație criminală".

Potrivit Le Figaro, presupusul autor al atacului este Chérif C. născut în 1989.

O fotografie a presupusului atacator circulă pe Twitter:

Planul Alb - activat

Planul Alb pentru mobilizarea spitalelor în caz de criză a fost activat.

A fost deschisă o linie telefonică publică pentru informare: 0811 000 667.

444
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

119
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

119
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

126
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

126
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...