Focuri de armă la Strasbourg

Atentat terorist în Franța morți și răniți lângă Parlamentul European!

2244
(reînnoit 06:41 12.12.2018)
Franța și Europa sunt în stare de șoc – la mică distanță de Parlamentul European a a avut loc un atac sângeros – cu morți și răniți – atentatorul nu a fost încă neutralizat.

BUCUREȘTI, 12 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europa este în stare de șoc! Strasbourg, localitate în care se desfășoară sesiuni ale Parlamentului European – și din această cauză unul dintre cele mai sigure locuri de pe planetă – a fost ținta unui atac terorist.

Atacul cu armă de foc s-a soldat cu trei morţi (până la ora actuală) şi 12 răniţi, dintre care șapte se află în stare gravă. Atacul s-a desfășurat în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg, la circa trei kilometri de sediul PE.

Pe străzi dar și în instituțiile europene a fost panică, au fost diferite variante privind numărul de morți, dar și în privința numărului de atacatori.

Parlamentul European a activat protocolul de urgenţă şi au fost blocate ieşirile, persoanele aflate în interior, inclusiv europarlamentarii nu au putut părăsi clădirea.

Despre atac s-a spus că a fost făcut de un individ care a fost identificat și că ”era cunoscut de poliţie în legătură cu infracţiuni non-teroriste” - conform ministrului de interne Christophe Castaner. În schimb, autoritățile locale au declarat că ucigașul era pe o ”listă de supraveghere a serviciilor de securitate, care include persoane suspectate de legături extremiste”, în cazul de față radicali islamiști.

​Surse din cadrul poliţiei franceze au dezvăluit că atacatorul ar avea 29 de ani, numele său fiind pe o ”fişă S”, fiind cunoscut pentru delicte de drept comun.

​Din primele informații atentatorul ar fi fost rănit, dar nu se știe dacă a fost prins. Alte informații vorbesc de existența a unui al doilea trăgător.

Există o mare nedumerire a ziariștilor, dar și a europarlamentarilor – cum de un individ înarmat a putut trece de cordoanele de pază – dese și extrem de vigilente în această perioadă?!

În această noapte, ministrul de interne a ridicat nivelul planului Vigipirate la ”urgenţă atentat”, iar incidentul este tratat ca un act de terorism.

”Suntem în Franţa în postură 'vigipirat' întărită, guvernul tocmai a decis să îl treacă la urgenţă atentat, cu introducerea de controale întărite la frontiere şi controale întărite la toate târgurile de Crăciun pentru a evita riscul mimetismului”, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner.

De menționat că tragedia a survenit în săptămâna în care lucrările Parlamentului European se desfășoară chiar la Strasbourg, în sesiune plenară. De altfel, în ciuda atentatului, lucrările forului european vor continua, sesiune programată pentru 10-13 decembrie se va desfășura în continuare, a anunţat preşedintele PE, Antonio Tajani.

”Parlamentul European nu va fi intimidat de atacuri teroriste sau criminale”, a declarat Tajani.

2244
Tagurile:
Parlamentul European, Strasbourg, Franţa, Atentat
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

39
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

39
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

84
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

84
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...