N-VA

Pactul pentru migrație a provocat demisii în guvernul Belgiei

244
Naționaliștii flamanzi au anunțat că părăsesc coaliția de guvernare și demisionează din guvern din cauza intenției premierului belgian de a semna pactul ONU pentru migrație.

BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Miniștrii guvernului federal al Belgiei din partea partidului nationalist flamand N-VA (Noul Interes Flamand) și-au anunțat demisia din funcție. Decizia a fost confirmată duminică de ministrul Afacerilor Interne, Jan Jambon.

“Pot confirma, da, am expediat scrisoarea despre demisie, toți miniștrii din partea formațiuni demisionează”, a declarat el la postul de televiziune RTBF.

Partidul N-VA deține în cabinetul de miniștri portofoliul ministrului Apărării, ministrului de Interne, precum și cea a secretarului de stat pentru Problemele Migrației.

După ce partidul flamand a părăsit coaliția de guvernare, guvernul premierului Charles Michel a devenit unul minoritar, ceea ce ar putea provoca alegerile parlamentare anticipate.

Motivul declanșării crizei guvernamentale a devenit refuzul naționaliștilor flamanzi de a susține pactul ONU pentru migrație, pe care intenționează să-l semneze premierul.

244
Tagurile:
Pactul pentru Migraţie, Belgia, N-VA
Tematic
Marș împotriva colonizării: „Politicienii nu au mandat ... să semneze Pactul”
Ofiţer SRI: „Semnarea Pactului pentru Migraţie va aduce riscuri imense pentru România”
Belgia, în prag de criză politică din cauza pactului cu privire la migrație

Загрузка...