Inmigrantes que sobreviven en el barco de la guardia costera italiana

Belgia, în prag de criză politică din cauza pactului cu privire la migrație

217
(reînnoit 02:39 09.12.2018)
Controversele în jurul pactului cu privire la migrație riscă să provoace o criză guvernamentală în Belgia.

BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Sâmbătă, în contextul protestelor “Vestelor Galbene” la Bruxelles, a avut loc o ședință extraordinară în cadrul căreia a fost pus în discuție pactul cu privire la migrație. În urma audierii raportului prezentat de prim-ministru, ministrul Afacerilor Interne și secretarul de stat pentru Migrație au părăsit ședința după o jumătate de oră de discuții.

“Dacă guvernul va dori să-și asume niște obligații la Marrakech, atunci nu vom accepta. Charles Michel va zbura mâine în calitate de prim-ministru al „coaliției suedeze”, însă va ateriza în calitate de premier al coaliției de Marrakech”, a declarat liderul N-VA, guvernatorul de Anvers, Bart de Wever.

Drept răspuns la ultimatumul înaintat de naționaliștii flamanzi, premierul a dat publicității o declarație în care își confirmă intenția de a pleca la Marrakech “din numele guvernului Belgiei”. Mai mult decât atât, acesta a adus mulțumiri N-VA pentru „activitatea desfășurată în ultimii ani”.

Potrivit șefului guvernului, negocierile cu privire la poziția Belgiei în ceea ce privește pactul migrației au durat o perioadă lungă, a fost aprobată de toate partidele, iar astăzi orice tentativă de revizuire a acesteia nu întrunește un consens.  

Compactul Global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată urmează să fie adoptat la conferința interguvernamentală din 10 decembrie din Marrakech. SUA s-a respins acest document în anul 2017, iar Donald Trump a declarat că acesta este incompatibil cu politica migraționistă a țării. Austria s-a retras din acord la sfârșitul lunii octombrie 2018. Poziții similare au adoptat un șir de state precum Cehia, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Israelul, Elveția și Australia.

217
Tematic
Germania, fără echivoc, despre țara care este poarta de intrare a migrației ilegale
Macron - UE se confruntă cu o criză a migrației, Merkel - reducerea migrației către Europa
După o noapte de negocieri și blocaje, Europa a ajuns la un acord pe migrație

Загрузка...