Angela Merkel la congresul CDU

Merkel, în ultimul ceas la șefia CDU, discurs emoționant în orașul de baștină

217
Astăzi, Uniunea Creştin-Democrată din Germania îşi alege un nou lider, în locul Angelei Merkel – concurează trei principali candidaţi pentru funcţie.

BUCUREȘTI, 7 dec - Sputnik. În ultimul său discurs în calitate de președinte al CDU, Angela Merkel a făcut apel la apărarea valorilor „creștin-democrate" în faţa înmulţirii tendinţelor naţionaliste şi populiste în lume.

"În aceste momente dificile, nu trebuie să ne uităm valorile creştin-democrate", a spus cancelarul german în fața celor 1001 delagați la Congresul de vineri, care se desfășoară la Hamburg, orașul unde s-a născut Angela Merkel. 

Cancelarul german a mulțumit pentru "onoarea și bucuria" de a conduce partidul de aproape 19 ani.

"Timp de 18 ani, din 10 aprilie 2000, la Essen, până în ziua de azi, 7 decembrie 2018, în orașul meu de baștină, la Hamburg ... am fost onorată să fiu președintele acestui mare, magnific, partid, Uniunea Creștin Democrată. Am încercat să îndeplinesc această sarcină cu pasiune și dedicare. Nu m-am născut nici cancelar, nici președintele partidului ... Întotdeauna mi-am dorit să-mi îndeplinesc sarcinile cu demnitate în posturile politice în stat și în funcțiile de partid și să le părăsesc cu demnitate. Acum este momentul să deschidem un nou capitol, acum, în această oră, în acest moment, sunt copleșită de un sentiment de recunoștință. A fost o mare bucurie pentru mine, o mare onoare. Mulțumesc", a spus Merkel.

După aceste cuvinte, delegații Congresului au ovaționat-o pe Merkel aproape douăzeci de minute, unii au plâns, mulți au afișat postere cu cuvintele "Mulțumesc, șefa, pentru cei 18 ani la președinția CDU". Merkel, a cărei față arătat că era profund agitată, s-a așezat mai întâi la locul ei, dar apoi s-a întors pe scenă și a făcut plecăciuni îndelungate publicului.

La congresul CDU de vineri, are loc alegerea unui nou președinte al partidului. Intenţiile de vot ale membrilor CDU arată că Annegret Kramp-Karrenbauer, aliată a lui Merkel, se află pe primul loc în cursa pentru principala funcţie în partid. În acelaşi timp, un fost membru important al formaţiunii, devenit om de afaceri, Friedrich Merz, şi-a asigurat sprijinul mai multor înalţi reprezentanţi ai partidului, scopul său fiind acela de a-l succeda în funcţie pe actualul cancelarul german.

217

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

82
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

82
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...