Emmanuel Macron

Macron, marea speranță a Europei, a ajuns aresteze copiii

2561
Imaginea Europei este, astăzi, cea a președintelui Macron care a ajuns să aresteze elevii unui liceu pentru că protestau împotriva lui. Acum câteva luni, Macron promitea o nouă Europă. Ea arată dramatic, cu blindate scoase pe stradă pentru a-l apăra de furia mulțimii

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 7 Dec, Sputnik, Daniela Porovăț. Imaginile cu elevii unui întreg liceu arestați de poliție au fost confirmate și distribuite de AFP Factuel, după care au făcut înconjurul lumii, cel mai mic elev reținut de poliție având 12 ani. O imagine care arată că viitorul Europei promis de Macron seamănă mai mult cu scenariile apocaliptice decât cu societatea înfloritoare din discursurile înflăcărate ale președintelui francez.

În fapt, aceeași agenție de presă, AFP, anunță că în vederea protestelor anunțate pentru sâmbătă, 8 decembrie, au fost mobilizate 89.000 de cadre ale poliției și jandarmeriei și vor fi aduse vehicule blindate. Pentru a înțelege cât de gravă este situația în care a adus Macron Franța, trebuie menționat și că unul din sindicatele poliției a cerut ca lucrătorii din siguranța publică să declare grevă pe 8 decembrie sau să își ceară retragerea pentru a nu se ajunge ca Poliția să comită acte regretabile.

A trecut puțin timp de când Macron străbătea Europa dând lecții de moralitate și bune practici europene, inclusiv în România. De când Macron împărțea Europa în viteze și de când se visa noul Napoleon care să dicteze viitorul continentului, iar presa oficială îi ridica osanale pentru felul în care îi punea la punct pe rebeli și pe cei care contestă supremația Bruxelles-ului. Sunt celebre schimburile sale de replici cu Matteo Salvini, în care Macron încerca să pună Italia la colț.

Între timp, visul european al lui Macron a băgat spaima în toată lumea și a ajuns la arestări de copii, dovedind că globalismul și-a atins limitele și că națiunile europene nu mai suportă să fie îngenuncheate și sărăcite.

Măreția planului lui Macron se vede din cele peste 700 de interpelări ale poliției în licee din data de 6 decembrie, președintele francez demarând o adevărată campanie ”en marche” (denumirea mișcării sale politice) împotriva elevilor.

Când Macron și-a lansat ”marșul” cu care a câștigat alegerile prezidențiale și, apoi, pe cele parlamentare, nimeni nu a crezut că acesta duce direct spre dictatură în numele democrației.

 Lecția lui Macron e clară: globalismul nu are cum să reprezinte democrația pentru că nu slujește interesele oamenilor, ci pe al suprastructurilor de putere, așa că va sfârși întotdeauna în regimuri de forță.

Toate discursurile lui Macron nu pot să mai schimbe situația de facto: Franța a crezut că alege democrația și s-a trezit în plin regim militarizat. Data viitoare când reprezentanții globalismului și ai concentrării puterii la Bruxelles se vor prezenta în fața alegătorilor, cetățenii Europei vor fi avizați, iar acest lucru se va întâmpla deja în 2019, la alegerile europarlamentare.

Macron a schimbat într-adevăr fața Europei, așa cum a promis: le-a arătat tuturor monstrul care se ascunde în spatele globalismului. Iar efectul la vot va fi devastator!

2561
Tagurile:
Elevi, Arestări, Violenţe, Proteste, Emmanuel Macron, Franţa, Paris
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

52
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

52
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...

Calea spre pace: Cum ajută Rusia locuitorii din Nagorno-Karabah

100
Locuitorii din autoproclamata republică Nagorno-Karabah revin la o viață normală. Ei sunt ajutați de trupele rusești de menținere a păcii și specialiștii Ministerului Situații Excepționale din Rusia.

Trupele inginerești ajută la curățarea drumurilor și restabilesc circulația rutieră, geniștii continua să se ocupe de deminare a zonei în care s-au desfășurat acțiuni militare și de eliberarea teritoriilor de dispozitive explozibile.

Salvatorii aduc în regiune tehnică specială, materiale de construcții și ajutoare umanitare. Ce ajutoare mai oferă Rusia regiunii Nagorno-Karabah, aflați în materialul video, realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
Rusia, Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah
VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

Загрузка...
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

0
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

0
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...