Emmanuel Macron

Macron, marea speranță a Europei, a ajuns aresteze copiii

2563
Imaginea Europei este, astăzi, cea a președintelui Macron care a ajuns să aresteze elevii unui liceu pentru că protestau împotriva lui. Acum câteva luni, Macron promitea o nouă Europă. Ea arată dramatic, cu blindate scoase pe stradă pentru a-l apăra de furia mulțimii

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 7 Dec, Sputnik, Daniela Porovăț. Imaginile cu elevii unui întreg liceu arestați de poliție au fost confirmate și distribuite de AFP Factuel, după care au făcut înconjurul lumii, cel mai mic elev reținut de poliție având 12 ani. O imagine care arată că viitorul Europei promis de Macron seamănă mai mult cu scenariile apocaliptice decât cu societatea înfloritoare din discursurile înflăcărate ale președintelui francez.

În fapt, aceeași agenție de presă, AFP, anunță că în vederea protestelor anunțate pentru sâmbătă, 8 decembrie, au fost mobilizate 89.000 de cadre ale poliției și jandarmeriei și vor fi aduse vehicule blindate. Pentru a înțelege cât de gravă este situația în care a adus Macron Franța, trebuie menționat și că unul din sindicatele poliției a cerut ca lucrătorii din siguranța publică să declare grevă pe 8 decembrie sau să își ceară retragerea pentru a nu se ajunge ca Poliția să comită acte regretabile.

A trecut puțin timp de când Macron străbătea Europa dând lecții de moralitate și bune practici europene, inclusiv în România. De când Macron împărțea Europa în viteze și de când se visa noul Napoleon care să dicteze viitorul continentului, iar presa oficială îi ridica osanale pentru felul în care îi punea la punct pe rebeli și pe cei care contestă supremația Bruxelles-ului. Sunt celebre schimburile sale de replici cu Matteo Salvini, în care Macron încerca să pună Italia la colț.

Între timp, visul european al lui Macron a băgat spaima în toată lumea și a ajuns la arestări de copii, dovedind că globalismul și-a atins limitele și că națiunile europene nu mai suportă să fie îngenuncheate și sărăcite.

Măreția planului lui Macron se vede din cele peste 700 de interpelări ale poliției în licee din data de 6 decembrie, președintele francez demarând o adevărată campanie ”en marche” (denumirea mișcării sale politice) împotriva elevilor.

Când Macron și-a lansat ”marșul” cu care a câștigat alegerile prezidențiale și, apoi, pe cele parlamentare, nimeni nu a crezut că acesta duce direct spre dictatură în numele democrației.

 Lecția lui Macron e clară: globalismul nu are cum să reprezinte democrația pentru că nu slujește interesele oamenilor, ci pe al suprastructurilor de putere, așa că va sfârși întotdeauna în regimuri de forță.

Toate discursurile lui Macron nu pot să mai schimbe situația de facto: Franța a crezut că alege democrația și s-a trezit în plin regim militarizat. Data viitoare când reprezentanții globalismului și ai concentrării puterii la Bruxelles se vor prezenta în fața alegătorilor, cetățenii Europei vor fi avizați, iar acest lucru se va întâmpla deja în 2019, la alegerile europarlamentare.

Macron a schimbat într-adevăr fața Europei, așa cum a promis: le-a arătat tuturor monstrul care se ascunde în spatele globalismului. Iar efectul la vot va fi devastator!

2563
Tagurile:
Elevi, Arestări, Violenţe, Proteste, Emmanuel Macron, Franţa, Paris

Ce a declarat secretarul de stat american cu ocazia Zilei Rusiei

54
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Șeful Departamentului de Stat al SUA a făcut i-a felicitat pe cetățenii ruși cu ocazia Zilei Rusiei, confirmând tendința SUA spre o interacțiune constructivă între cele două țări.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis felicitări cu ocazia Zilei Rusiei. Declarația sa a fost postată pe site-ul Departamentului de Stat, potrivit RIA Novosti.

„În numele guvernului SUA îi felicit pe cetățenii Rusiei. <...> Voi profita de această ocazie pentru a reafirma aspirația SUA pentru o interacțiune constructivă cu guvernul Federației Ruse în interesul promovării unor relații bilaterale mai stabile și previzibile", este menționat în declarația diplomatului.

Potrivit acestuia, Statele Unite susțin dorința rușilor de a coopera cu comunitatea internațională și de a contribui la soluționarea problemelor de interes global.

© Sputnik / Алексей Никольский

În același timp, relațiile dintre cele două țări, așa cum au afirmat în mod repetat atât Moscova, cât și Washingtonul, sunt „în cel mai jos punct” de dezvoltare. Ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina, revenirea Crimeii și izbucnirea conflictului din Donbass. Țările europene și Statele Unite au acuzat Kremlinul de amestec și i-au impus sancțiuni, Moscova a reacționat în mod simetric.

Alte pretexte pentru a exercita presiuni asupra Rusiei au fost acuzațiile aduse Kremlinului privind încercarea de a influența alegerile americane și de implicare în atacuri cibernetice, cazul Skripal, construcția ”Nord Stream-2” și multe altele. Restricțiile au fost introduse atât împotriva unor persoane fizice aparte, cât și împotriva unor sectoare întregi ale economiei rusești.

Pe 16 iunie, la Geneva  na avea loc rima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden în statut de președinți. Kremlinul a spus că întâlnirea este foarte importantă, însă potențialul dezacordului este atât de mare încât nu ar trebui să se aștepte prea multe de la ea.

54
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина

Britanicii au apreciat reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

167
(reînnoit 14:38 12.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

BUCUREȘTI, 12 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

© Sputnik / Михаил Климентьев

În timpul discuției cu un moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar, de fapt, nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

„Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă l-a considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, și-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, ăla e”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când apreciem mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

167
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

0
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Astăzi, ruşii de pretutindeni vor sărbători Ziua Națională a Rusiei, ocazie cu care sâmbătă şi duminică vor fi organizate numeroase evenimente culturale şi sportive.
Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

Pe 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială „Ziua Rusiei” a fost stabilită mai târziu, în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale.

© Sputnik / Алексей Никольский

Data de 12 iunie, când cetăţenii ruşi sărbătoresc Ziua Naţională a Rusiei, este considerată cea mai importantă sărbătoare din Rusia.

Pe 12 iunie, în anul 1990, Congresul deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia privind proclamarea suveranităţii statului. La doar un an distanţă, pe 12 iunie a fost ales primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. În luna decembrie 1991, URSS şi-a încetat existenţa, iar pe 25 decembrie a fost redenumit statul, noua denumire fiind Federaţia Rusă, care a moştenit toate drepturile fostului stat sovietic.

Din anul 1994, pe 12 iunie, această zi era marcată ca ziua adoptării Declaraţiei privind proclamarea suveranităţii statului rus. Ziua Naţională a Rusiei a fost instituită în anul 2002. Conform tradiţiei, în această zi, la Kremlin are loc ceremonia oficială de decernare a premiilor şi a înaltelor distincţii de stat în domeniile cercetare, ştiinţă, tehnologii, literatură și artă.

Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de divers.

În fișierul audio atașat găsiți cele mai interesante informații despre Federația Rusă.

0
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...