Navă a Marinei SUA

Statele Unite, dispuse trimită nave militare în Marea Neagră

346
Coasta rusă pare să atragă nave americane. După ce sa apropiat de apele teritoriale rusești din Orientul Îndepărtat pentru a contesta afirmațiile maritime excesive ale Rusiei, marina americană intenționează să intre în Marea Neagră ca răspuns la acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei în strâmtoarea Kerci.

BUCUREȘTI, 6 dec - Sputnik. Statele Unite intenționează să trimită nave de război în Marea Neagră, ca răspuns la incidentul din Kerch, între Marea Neagră și Marea Azov, a afirmat CNN, referindu-se la trei oficiali SUA, transmite Sputnik France.

CNN a declarat că Comandamentul Forțelor Armate ale Statelor Unite a cerut Departamentului de Stat să informeze Turcia. Într-adevăr, în conformitate cu Convenția de la Montreux din 1936, trecerea prin strâmtori a navelor de război ale țărilor ce nu sunt riverane Mării Negre către Marea Neagră trebuie să fie notificată Turciei cu cel puțin 15 zile în avans.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că Statele Unite vor acționa în condițiile Convenției de la Montreux. El a refuzat totuși să comenteze natura corespondenței diplomatice cu guvernul turc.

Kyle Raines, purtătorul de cuvânt al celei de-a șasea flote europene a Europei, a anunțat că flota a fost întotdeauna gata să reacționeze acolo unde a fost chemată.

"Desfășurăm în mod regulat operațiuni pentru a spori securitatea și stabilitatea în zona de operațiuni a Flotei a VI-a a SUA, inclusiv în apele internaționale și în spațiul aerian al Mării Negre. Ne rezervăm dreptul de a acționa liber în conformitate cu legile și standardele internaționale", a declarat Kyle Raines pentru CNN.

După cum s-a anunțat anterior, un distrugător american a trecut aproape de Golful Petru cel Mare (Orientul Îndepărtat al Rusiei), unde se află Flota rusească a Pacificului.

346
Tagurile:
Marea Neagră, Rusia, Nave militare, SUA

Загрузка...