British Parliament

Bomba Brexit: decizia Curții Europene de Justiție, înainte de votul din Parlament

734
Pe 11 decembrie parlamentul britanic ar urma să voteze Acordul de ieșire a Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 6 dec - Sputnik. Cu o zi înainte de votul pe Brexit din parlamentul de la Londra din 11 decembrie, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) se va pronunţa, la ora 8:00 GMT, dacă Marea Britanie poate să se răzgândească, în mod unilateral, în privinţa retragerii sale din blocul comunitar, scrie Agerpres, cu referire la Reuters.

„Decizia, emisă cu o urgenţă neobişnuită, va interveni în ajunul unui vot crucial în parlamentul britanic referitor la aprobarea unui acord privind Brexit-ul negociat cu Bruxelles-ul de către premierul britanic Theresa May”, notează sursa citată.

Avocatul general al Curții Europene de Justiție, Manuel Campos Sánchez-Bordona, a anunțat marți că Regatul Unit poate revoca Articolul 50 privind Brexit în mod unilateral, anulând astfel divorțul fără a cere permisiunea altor țări. Avizul nu este obligatoriu.

Articolul 50 stipulează că orice stat membru este îndreptățit să decidă să părăsească Uniunea Europeană în conformitate cu propriile sale cerințe constituționale.

734
Tagurile:
vot, Decizie, Parlament, Acord, UE, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (525)
Tematic
Brexit: „Avem un scenariu mult mai concret acum decât înainte”
Un referendum pro sau contra Brexit, dar de această dată cu participarea cetățenilor UE?
Românii din UK: Cum va fi afectată de Brexit regiunea unde locuiţi? Noi date oficiale
Românii din Marea Britanie. Este posibilă anularea Brexit
Şefa FMI nu a exclus "scenariul negru" pentru Londra după Brexit

Загрузка...