Donald Trump

Trump și-a anulat conferința de presă de la Buenos Aires

74
Trump a anunțat că a anulat conferința de presă care urma să aibă loc după finalizarea summitului G20 de la Buenos Aires.

BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că își anulează conferința de presă care urma să fie organizată la finalul reuniunii G20 din cauza decesului fostului președinte al SUA, George Bush.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat în cadrul summitului G20
© Sputnik / Владимир Астапкович

"Am așteptat cu nerăbdare această conferința de presă, care urma să aibă loc până la plecarea mea din Argentina, pentru că am înregistrat mai multe succese în dialogurile noastre cu diverse state și liderii acestora la G20. Totuși, din respect față de familia Bush și fostul președinte, George Bush, vom aștepta ceremonia de înmormântare, după care vom organiza o conferință de presă", a scris Trump în Twitter.

Conform graficului președintelui SUA, conferința de presă de la finalul summitului G20 urma să aibă loc la 13:45, ora Washingtonului.

74
Tagurile:
George Bush, Conferință de presă, Buenos Aires, Argentina, G20, Donald Trump
Тема:
Summitul G20 din Argentina (28)
Plajă Grecia

Grecia - noi precizări oficiale privind ACCESUL și CONDIȚIILE de intrare pentru români

11
(reînnoit 07:37 14.08.2020)
Actualizările și toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august 2020, cu mențiunea că pot fi modificate oricând, fără preaviz, de către autoritățile elene competente

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe român face mai multe precizări privind actualizarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Elene.

Potrivit informațiilor comunicate oficial de autoritățile elene, au fost actualizate o serie de condiții de intrare pe teritoriul Greciei.

Iată, succint, aceste actualizări:

- începând cu data de 17 august 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se va aplica tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

- Noile reglementări anunțate de autoritățile elene se aplică, în plus față de cele anterioare, pentru următoarele categorii de persoane: cetățenilor care călătoresc în scopuri esențiale în Republica Elenă și care erau anterior scutite de la obligativitatea prezentării testului pentru COVID-19 (inclusiv transportatorilor de mărfuri și de persoane), cetățenilor eleni și cetățenilor străini cu rezidența în Republica Elenă.

- persoanele care sosesc în Republica Elenă din România pe cale aeriană, acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării în Republica Elenă. Această măsură se aplică cu aceeași dată tuturor persoanelor care călătoresc din Bulgaria, Emiratele Arabe Unite și din Malta.

- începând cu data de 17 august 2020, toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Greciei pe cale aeriană, dinspre Suedia, Cehia, Belgia, Spania, Olanda, Albania și Macedonia de Nord trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

MAE precizează că toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 august 2020, cu mențiunea că pot fi modificate oricând, fără preaviz, de către autoritățile elene competente.

De asemenea, MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate din țara de origine, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR, transmite MAE

Formularul este disponibil, în limba engleză, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

MAE reamintește cetățenilor români că pot solicita asistență consulară telefonic Ambasadei României la Atena (tel. 00302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (tel. 00302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet:

https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro/, https://salonic.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și http://www.mae.ro/.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tagurile:
coronavirus, Români, condiții, restrictii, călătorie, Grecia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
UK border control sign

UK - 14 zile de izolare pentru cei care revin din alte 6 țări, amenzi pentru lipsa măștii

197
Guvernul britanic va adăuga șase noi țări pe lista sa de carantină de călătorie, inclusiv Franța și Olanda. Cei care revin din aceste țări necesită două săptămâni de auto-izolare, fiind mărite și amenzile pentru cei care nu respectă regula purtării măștii

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Noile restricții au fost anunțate joi seară, într-un tweet al ministrului Transporturilor, Grant Shapps, avertizând călătorii că se vor confrunta cu o perioadă obligatorie de 14 zile de carantină în cazul în care vor ajunge în Marea Britanie după ora 4:00 sâmbătă, când schimbarea regulii va intra în vigoare. .

„Datele arată că trebuie să eliminăm Franța, Țările de Jos, Monaco, Malta, Turks & Caicos & Aruba din lista noastră de Coridoare de Călătorie coronavirus pentru a menține ratele de infecție jos”, a spus Shapps. „Dacă ajungeți în Marea Britanie după [4:00 am] sâmbătă din aceste destinații, va trebui să vă auto-izolați timp de 14 zile.”

​Noile orientări au fost stabilite la câteva ore după ce premierul Boris Johnson a declarat că guvernul trebuie să fie „absolut nemilos” în ceea ce privește menținerea la nivel scăzut a răspândirii infecției, „chiar și cu cei mai apropiați și dragi prieteni și parteneri”. Cu Franța a doua cea mai populară destinație de vacanță pentru cetățenii britanici, mutarea riscă să blocheze mii de turiști în străinătate, dar Shapps a insistat că decizia a fost necesară, subliniind că Marea Britanie nu-și poate „permite să reimporteze… cazuri din altă parte”.

Anterior, joi, Johnson a mai declarat că amenzile pentru cei care încalcă cerințele de mască de față vor fi dublate de la 100 la 200 de lire sterline, până la maximum 3.200 de lire sterline, dar de sâmbătă ar putea fi scoase anumite restricții.

Clement Beaune, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a afirmat că decizia britanică este regretabilă și că va declanșa „o măsură de reciprocitate”.

Franța a înregistrat aproape 2.700 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, pe fondul unui ritm accentuat în cazuri după ridicarea celor mai severe măsuri de blocare la începutul verii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

197
Tagurile:
Interdicție, călătorie, coronavirus, Amenzi, măști medicinale, Izolare, Marea Britanie, UK
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...