Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat în cadrul summitului G20

Putin a discutat cu Macron în cadrul summitului G20

131
(reînnoit 02:54 01.12.2018)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în cadrul summitului G20 de la Buenos Aires, Argentina.

BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Președinții Rusiei și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, au discutat în marja summitului G20 de la Buenos Aires, anunță site-ul oficial al Kremlinului.

Liderul francez a menționat că este bucuros că a avut prilejul să discute cu liderul rus. Potrivit lui Macron, părțile au despre ce discuta și la ce lucra împreună.

“În special, e vorba de situația din Siria, am văzut că după o întrevedere foarte utilă la Istanbul situația s-a schimbat”, a spus președintele francez.

Putin și Macron au atins și subiectul incidentului din strâmtoarea Kerci. În afară de aceasta, liderul Franței a adăugat că și-ar dori să discute cu Putin despre îndeplinirea acordurilor de la Minsk, problemele securității cibernetice, precum și nivelul general al arhitecturii securității în Europa.

La rândul său, Putin l-a salutat călduros pe omologul său francez, amintindu-i de vizita pe care a efectuat-o la Paris pe 11 noiembrie, când președintele Rusiei a participat la evenimentele dedicate celor 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

De asemenea, șeful statului rus a propus președintelui francez o discuție despre dezvoltarea relațiilor bilaterale.

“Anul trecut schimbul de mărfuri a crescut cu 16,5 la sută, iar în acest an se observă un ritm similar de creștere”, a subliniat Putin.

Președintele Rusiei participă la summitul G20 din Argentina. Mai devreme acesta a rostit un discurs în cadrul întrevederii șefilor statelor membre ale BRICS și a avut o conversație cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte.

131
Tagurile:
Buenos Aires, Argentina, G20, Emmanuel Macron, Vladimir Putin
Tematic
Merkel va pierde prima zi a summitului G20 după incidentul cu avionul său
Diplomat UE: Summitul G20 din Argentina, cel mai controversat din istorie
Putin a venit la întâlnirea șefilor delegațiilor G20 - VIDEO
Au început lucrările summitului G20
Pământul s-a cutremurat la propriu în ajunul summitului G20

Загрузка...