American flag

Declarație: Dorința SUA de a domina global provoacă tulburențe

313
(reînnoit 17:23 30.11.2018)
Tensiunile de pe arena internațională sunt provocate de dorința SUA și aliaților lor de a stabili o dominație mondială absolută, consideră viceministrul rus al Apărării, Aleksandr Fomin.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Natura turbulentă a situației politico-militare din lume este determinată de dorința SUA și aliaților lor de a domina la nivel global, a declarat viceministrul Apărării al Rusiei, general-locotenentul Aleksandr Fomin.

„Actuala situație politico-militară din lumea rămâne a fi una complicată și turbulentă. Observăm formarea unui model policentric al ordinii mondiale, formarea unor noi centre de influență economică și politică, intensificarea rivalităților între state”, a declarat Fomin vineri jurnaliștilor.

În același timp, el a menționat că „procesele globale și regionale devin tot mai impredictibile, fiind însoțite de tentative de revizuire a principiilor dreptului internațional”.

„În primul rând, acest lucru este legat de dorința SUA și aliaților lor de a stabili o dominație globală cu ignorare demonstrativă a principiilor securității internaționale egale și indivizibile”, a declarat Fomin.

El a mai adăugat că are o loc o expansiune a ideilor extremismului și islamismului radical, ceea ce contribuie la formarea unor condițiilor prielnice pentru crearea unor organizații teroriste și extinderii amplorii activității acestora atât în limitele unui stat, cât și a unei regiuni.

“Există în continuare pericolul proliferării necontrolate ale armelor de distugere în masă, ale rachetelor și tehnologiilor de rachetă, în special. Condiții menționate determina caracterul și conținutul amenințărilor pentru securitatea Rusiei la momentul actual și în viitorul apropiat”, a declarat viceministrul.

313
Tagurile:
Aleksandr Fomin, SUA
Tematic
Furtună de zăpadă în SUA - mii de zboruri anulate, milioane de oameni afectaţi (VIDEO)
Un avion al SUA a intrat în zona Mării Negre
Declarație: SUA nu planifică amplasarea rachetelor nucleare în Europa
Melania Trump a aprins luminile principalului Pom de Crăciun din SUA. VIDEO
Trump, Nieto și Trudeau semnează acordul comercial SUA-Canada-Mexic - VIDEO

Загрузка...