Maria Zaharova

Zaharova: Trump și-a anulat întâlnirea cu Putin nu din cauza incidentului din Kerci, ci...

300
(reînnoit 13:09 30.11.2018)
Președintele SUA, Donald Trump, și-a anulat întrevederea cu Vladimir Putin nu din cauza incidentului din strâmtoarea Kerci, ci din cauza situației politice interne din SUA, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Trump a anulat întrevederea cu Putin din cauza situației politice interne din SUA, nu în legătură cu incidentul din Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Anterior, Trump a scris pe Twitter, după consultarea raportului legat de incidentul din strâmtoarea Kerci, va a anula întrevederea cu Putin în Argentina, în cadrul summitului G20 și și-a exprimat speranța că „summitul va fi unul consistent” după rezolvarea situației.

“Oare reprezintă provocarea, care a fost organizată de Kiev în această regiune, un motiv real pentru anularea întrevederii? Oficial am auzit anume o astfel de explicație, am luat notă de ea. Reprezintă acesta motivul adevărat? Cred că răspunsul trebuie căutat în situația politică internă din SUA. Anume ea reprezintă o dominantă în luarea deciziilor – raportul de forțe politice în SUA”, a spus diplomatul în cadrul unui briefing organizat vineri.

Duminica, trei nave ale Ucrainei – "Berdyansk", "Nikopol" și "Yany Kapu" au violat frontiera de stat a Rusiei, pătrunzând în zona apelor teritoriale rusești, temporar închise pentru navigație, deplasându-se din Marea Neagră spre strâmtoarea Kerci. Aceștia au efectuat manevre periculoase, refuzând să se supună somațiilor legale ale autorităților rusești și au fost reținuți.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat incidentul din strâmtoarea Kerci drept o provocare, menționând că printre membrii echipajului navelor ucrainene, care au încălcat frontiera de stat a Rusiei, au fost doi colaboratori ai serviciilor de informații ale Ucrainei, care au coordonat operațiunea. În același timp, Putin a subliniat că serviciul rusesc de grăniceri și-au îndeplinit funcția de protecție a frontierei. Potrivit lui, provocarea din Marea Neagră este legată de popularitatea scăzută a președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, în ajunul alegerilor prezidențiale. Putin a menționat că are toate șansele să nu acceadă în turul doi, iată de ce are nevoie de o tensionare a situației pentru a crea impedimente concurenților săi, în primul rând, celor din opoziție.

300
Tagurile:
Argentina, G20, Strâmtoarea Kerci, Vladimir Putin, Donald Trump, Maria Zaharova
Тема:
Summitul G20 din Argentina (28)
Tematic
Peskov, despre posibila anulare a întâlnirii Trump - Putin
Cât timp și-au rezervat Putin și Trump pentru întrevederea de la Buenos Aires
Trump a anulat întâlnirea planificată cu Putin în Argentina
Kremlinul a reacţionat la anularea întâlnirii Trump-Putin
Trump anulează întâlnirea cu Erdogan la G20 după anularea celei cu Putin
Conferința de presă a candidatului Svetlana Tihanovskaia

Echipa lui Tihanovskaia a demarat formarea consiliului de preluare a puterii în Belarus

17
(reînnoit 16:03 15.08.2020)
Echipa candidatului Svetlana Tihanovskaia a lansat procesul de formare a consiliului coordonator pentru transferul puterii în Belarus.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Echipa de campanie a candidatului pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a demarat procesul de formare a unui consiliu coordonator pentru transferul de putere în țară. Nu toți doritorii vor putea intra în componența de bază a acestuia, însă “toți vor putea să-și împărtășească ideile”, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al staff-ului.

“Demarăm procesul de formare a consiliului coordonator. E un grup de lucru extins al celor mai respectabile personalități ale societății, care urmează să discute și să elaboreze mecanisme sigure și stabile pentru asigurarea transferului de putere”, se menționează în comunicat.

Se menționează că „acum sunt recepționate cererile din partea unor potențiali membri”.

„Nu există o procedură sau o formă strictă, puteți exprima doar dorința și să vă confirmați autoritatea cărui grup social, profesii sau domeniu sunteți. Vom forma în cadrul consiliu grupuri de lucru și un prezidiu pentru luarea operativă a deciziilor”, se subliniază în comunicat.

Se subliniază că „nu toți doritorii vor putea intra în componența consiliului, însă vor putea să-și împărtășească ideile”.

“Drept confirmare a autorității potențialului membru vor fi servi realizărilor, deciziile formale de înaintarea lor. Nu există niște criterii formale, criteriile de bază sunt încrederea și respectul unui cerc larg al belarușilor”, menționează echipa Svetlanei Tihanovskaia.

17
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus

Загрузка...
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus

83
(reînnoit 14:42 15.08.2020)
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au discutat astăzi despre situația din Republica Belarus după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președinții Rusiei și Belarus au discutat telefonic despre situația din republică, anunță Sputnik Belarus.

Cei doi lideri și-au exprimat speranță că problemele apărute în republică se vor rezolva cât mai curând, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Aleksandr Lukașenko a informat despre situația din Belarus, create după alegerile prezidențiale. Ambele părți și-au exprimat încrederea că toate problemele vor fi rezolvate în curând”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Mai devreme, liderul belarus a declarat în cadrul unei ședințe la Minsk că împotriva țara lui “a fost declanșată o agresiune”. Lukașenko a menționat că situația legată de tulburările sociale după alegerile prezidențiale amenință “nu doar Belarusul”, dar și întregul Stat Unional.

“Observăm ce se întâmplă. Nu încercați să ne liniștiți cu acțiunile și demonstrațiile pașnice. Observăm ce se întâmplă în profunzime. Vedem foarte bine. Apropo, am citit instrucțiunile revoluțiilor colorate. Mai mult, pe lângă metodele revoluțiilor colorate (e o particularitate, despre ea vom discuta astăzi la Ministerul Apărării, la Centrul de Control Strategic) au apărut niște elemente ale unei imixtiuni străine”, a declarat Lukașenko, astăzi, în cadrul unei reuniuni la Minsk, potrivit Sputnik Belarus.

Ieri, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că 32 de cetățeni ruși, care fusese reținuți pe 29 iulie în Minsk, au fost eliberați și se află pe teritoriul rus. O persoană, care avea dublă cetățenie – rusă și belarusă, a rămas în republică.

Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

83
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko, Vladimir Putin
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși
Militarii au forțat demonstranții din Minsk să se distanțeze de sediul Guvernului
UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe

Загрузка...