In this image from TV, Britain's Prime Minister Theresa May gives a statement to parliament Monday July 9, 2018.

Decis: Votul parlamentului britanic pentru Acordul Brexit

749
Premierul britanic, Theresa May, a anunțat data votului în Parlamentul de la Londra pentru Acordul privind ieșirea Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 27 nov - Sputnik. După ce liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică, la Bruxelles, acordul privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra, prim-ministrul britanic, Theresa May, a susținut ieri Acordul încheiat cu UE într-o dezbatere a parlamentului Regatului Unit.

Astfel, a fost stabilită data de 11 decembrie pentru votul în Camera Comunelor asupra acestui acord.

„Va trebui să decidă [Camera Comunelor, nota red.] dacă doreşte sau nu ca noi să răspundem votului poporului britanic", a declarat Theresa May.

Şefa executivului britanic a promis în faţa deputaţilor un 'vot însemnat' asupra acordului care stabileşte termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar.

''Datoria noastră în următoarele săptămâni este de a examina acest acord în detaliu, de a-l dezbate cu respect, de a ne asculta alegătorii şi de a decide ce este în interesul nostru naţional'', a spus şefa guvernului britanic, notează Agerpres.

Acordul Brexit, negociat timp de 17 luni între Londra şi Bruxelles, mai trebuie de acum ratificat de Parlamentul European şi în special de Parlamentul britanic înainte de a intra în vigoare.

749
Tematic
După Brexit, deficit uriaş de competenţe în UK. Ce se va întâmpla cu cetăţenii UE
Premierul spaniol amenință cu veto pe Acordul Brexit după discuțiile cu Theresa May
Spania a obținut ce a dorit și va susține acordul Brexit
”Prietenii trebuie să rămână prieteni”: Liderii UE au aprobat acordul Brexit

Загрузка...